Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"Με υπερανθρωπη προσπάθεια"... μπλα μπλα μπλα...

Εχω ενα θεματακι με ορισμενες απο τις εκφρασεις που χρησιμοποιουνται κατα κορον σε δελτια ειδησεων, ώστε να δραματοποιησουν μια κατασταση. "Με κινδυνο της ζωης του" , "Με υπερανθρωπες προσπαθειες προσπάθειες" κλπ. Δηλαδη ειναι ποτε δυνατον δημοσιος υπαλληλος στην Κυπρο να εργαστει με υπερανθρωπη προσπαθεια? Θα γινουμε Σιγκαπούρη χωρις να το θελουμε.
Τωρα μας ζαλισαν τα (ξερετε) με την ΑΗΚ. Σοβαρομιλάτε?Οι ανθρωποι δουλευουν 8ωρο, πληρωνονται κανονικά και αυτο ειναι. Εαν νομιζετε οτι ειναι αξυριστοι ('ή οσοι ξυριζονται, ξυριζονται με μαχαιρι) μενουν σε σκηνες, μαγειρευουν με ξυλα, μαλλον τους μπερδεψατε με τους Τουρκους σεισμοπαθεις.
Τι σημαινει για μενα υπερανθρωπη προσπάθεια? Πολλά αλλά τωρα μου έρχονται δυο. Yves Parlier ο Extraterrestrial, και Νικος Κακλαμανακης.
Για τον Parlier θα τα πουμε άλλη φορα, τωρα ομως θελω να πω για τον Κακλαμανακη. Τον θυμαμαι οταν ειχε παρει το μεταλλιο, νομιζω στην Ατλάντα. Απο όλους τους Ελληνες Ολυμπιονικες μου εκανε εντυπωση γιατι ηταν ... χμ .. Ελληνας. Ολοι οι αλλοι, της Αρσης Βαρων ητανε ντουλάπες και εκτος απο τον Πυρρο, οι αλλοι δεν μπορουσαν να εκφραστουν. Ο Μελισσανιδης ητανε πολυ εξωστρεφης για μενα ενω ατομα οπως η Δεβετζη πολύ γηινη. Ο Κακλαμανακης ητανε λιγο αλλού αλλά σε σημειο που ητανε απλά ωραίος . Το αθλημα του δεν μου πολυάρεσε γιατι το είχα συνδεσει με Αγγλους τουριστες που ενοικιαζουν μια σανιδα για μια ώρα και προσπαθωντας απλά και μονο να σταθουν επάνω, προσφερουν απλοχερα γελιο σε όλη την παραλία.
Πριν απο χρονια, εκανε μια διαδρομη Αθηνα Κρητη. Θυμαμαι οταν τερματισε, παρακαλεσε τον κοσμο που τον περιμενε να μην τον σηκωσει στα χερια, ωστε να μην θεωρηθει ακυρη η προσπαθεια.

Πριν μια εβδομάδα ο Κακλαμανακης, χωρίς πολλά πολλά αποφάσισε να διασχίσει το Αιγαιο ώστε να δείξει την Αληθινή Ελλάδα. Περασε απο Ανδρο,  Δηλο, Δονουσα, Αμοργό και τερμάτισε Καρπαθο. Εαν θελετε να παρετε μια πολύ μικρη γευση απο οσα περασε, την επομενη φορά που θα κανετε μπανιο κανετε τα εξης.
  1. Σβηστε το φως ή αναψετε 10 λαμπες αλογονου στα μουτρα σας
  2. Ρυθμιστε το νερό στο κρυο
  3. Βαλτε ενα ανεμιστηρα στο μπανιο
  4. Ανοιξετε το παραθυρο του μπανιου, κατα προτιμηση να μην βλεπει σε φωταγωγο.
  5. Σταθειτε στο ένα πόδι.
  6. Και με τα δυο χερια ξεκινηστε να γυαλίζετε τα πλακάκια του μπανιου με CIF ( και το AJAX κανει) σαν δαιμονισμενοι
  7. Συνεχιστε για 30 λεπτά
  8. Φανταστειτε αυτό στο 10πλάσιο.
Σημασια ομως εχει και η στιγμή που αυτο έγινε. Σε αυτη τη χρονική συγκυρια, οπου ο αναβρασμος παιρνει διαστασεις επαναστασης και κοινωνικού ξεσηκωμου, καποιος ( ο οποιος ειναι βολεμενος οχι επειδη το κληρονομησε αλλα επειδη το κέρδισε) διασχιζει το Αιγαιο και φωναζει "Κουραγιο Ελληνα". Ααα, και να προσθεσω οτι οσοι νομιζετε οτι το Αιγαιο ειναι απλά μια θάλασσα, μπορείτε να αναφωνησετε οτι " Ο Ελβις ζει". Εχοντας διασχισει το Αιγαιο, ειναι μια πολύ δυσκολη θαλασσα και λογω των νησιων ειναι ενα απρόβλεπτο πέλαγος και ευκολα μπορεί να σε κάνει να πεις τον Δεσποτη Παναγιώτη και να δεις τον Χρηστο Φαροφυλακα. Εχω δει ατομα να δενουν σε λιμανια και να φιλουν το χώμα μολις πατουν ξηρά, σαν γριες σε προσκυνημα στη Τηνο και να κλαίνε οπως η Μαρθα Βουρτση στο "Αδικη Ζωη"

Εχουν αναρτηθεί πολλά βιντεο και φωτογραφιες αλλα η παρακατω φωτογραφια ειναι η επιτομή αυτού του αθλου.

                                                         

5 σχόλια:

  1. Φραση που με ενοχλει "η αστυνομία εξαπελυσε ανθρωποκυνηγητό" δεν έχουν αλλη να πουνε οι τυποι στις ειδήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to anthropokinigito paei na pei oti apla den stamatisan gia frape

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια δόση ελπίδας μέσα στην μιζέρια. Μπράβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δηλαδη ειναι ποτε δυνατον δημοσιος υπαλληλος στην Κυπρο να εργαστει με υπερανθρωπη προσπαθεια?"

    τι λες καλέ ξέρεις πόσο υπεράνθρωπο είναι να ξυπνάς η ώρα 7:00?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "to anthropokinigito paei na pei oti apla den stamatisan gia frape"
    χαχαχα!! καλό!

    ωραίο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες