Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πραξουλα εχεις πακετο


Σε τηλεφωνική ερευνα που πραγματοποιησε το blog, ρωτηθηκε δειγμα Κυπριων Ψηφοφορων ποιος πολιτικός θα έχει την τιμή να είναι ο πρωτος που θα τυχει αντικειμενο λατρειας και θαυμασμού, οπως συνεβηκε σημερα στην Ελλάδα. Παραθετω την πλεον ενδεικτική φωτογραφία απο την παρελαση στην Λαρισα οπου ο μαθητης αντι να γυρισει το κεφαλι απο την άλλη, προτιμησε αυτό


















Τα αποτελεσματα ηταν.
  1. Υπουργός Εμπορίου 38%
  2. κ. Πραξούλλα  25%
  3. Προεδρος ΕΔΗ  19%
  4. κ Αντωνιάδου 18%

5 σχόλια:

  1. Αν είναι, θάψετε την για άλλα θέματα, όχι για το συγκεκριμένο με τον Κασίνη, γιατί έχει δίκαιο.

    Τον Κασίνη επαρακαλούσαν τον να συμβάλει ως τεχνοκράτης στις διαβουλεύσεις με το φυσικό αέριο και τους έγραφε. (όχι την Πραξούλλα, τους προηγούμενους) Ελεγε "σιγά να μεν ενδιαφερθούν οι Ισραηλινοί".

    Ως και κατσάδα προσωπικά έφαγε από τον προηγούμενο υπουργό για την απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική στάση του.

    Εκατάντησε ένας καρεκλοκένταυρος. Και λίγα του έκανε.

    Που τι του έκανε δηλαδή? Ούτε εξουσίες του αφαίρεσε ούτε τίποτε. Απλά μετά του ενημερώθηκε για τα καπρίστια του εν λόγω κυρίου δεν τον άφησε να χαριεντίζετε και να το παίζει παράγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα
    Κοιταξε, τον Κασίνη ουτε εγω τον εκτιμω ιδιαιτερα γιατι η προσωποποίηση του συγκεντρωτισμού στην Δημοσια Υπηρεσια και απο τα ατομα που ευνοηθηκαν παρα πολύ.
    Αλλα απο την άλλη οταν σε καθε εκλογες παιρνεις 200 ψηφους, δεν μπορείς να λες οτι ο λαος σε εκανε υπουργό. Με 200 ψηφους, ουτε κλητηρα δεν σε κανει ο λαος.
    Επισης, δεν μπορει η κ Πραξουλα να λεει οτι αναλαμβανει η ιδια εξ ολοκληρου. Οσο ερειστικός και εαν είναι ο Κασινης ξερει 5 πραγματα παραπανω της.
    Κλεινοντας θα ηθελα να σου πω οτι εδω και πολλα χρονια ο Κασινης ειναι γνωστος στην Τουρκία σαν ξεροκεφαλος, λογω της επιμονης του στο θεμα του αεριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεροκέφαλος σίουρα! Αφού επαρακαλούσαν τον να στειλει εναν χαρτογράφο και έπαιζεν πελλόν.

    Ας αφήσει λοιπόν ο Κασίνης τις πολιτικές καθαρά αποφάσεις στο Υπουργικό, αφού έτσι και αλλιώς δεν πιστεψε ποτέ στην συμφωνία με το Ισραήλ, και ας αναλάβει έστω και την υστάτη τις αρμοδιότητες του στα τεχνοκρατικά ζητήματα.

    Αν και έτσι καρεκλοκένταυροι που δεν ταράσσουν το δαχτυλούιν τους παρα μόνο αμαν μυριστούν κάμερες/δημοσιότητα/συμφέροντα είναι ζημιογόνοι για τη ΔΥ, όσες γνώσεις και αν διαθέτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kaisi: Αν και πιθανόν να ισχύουν αυτά που ανέφερες, η νυν υπουργός αφαίρεσε εξουσίες από τον Κασίνη, χωρίς να έχει ο ίδιος διαπράξει τίποτε το μεμπτό και χωρίς να περάσει από πειθαρχική έρευνα για οτιδήποτε. Αυτό, και όχι μόνο, αποκαλύπτει τον αυθαίρετο και απολυταρχικό τρόπο με τον οποίο διοικεί η παρούσα κυβέρνηση. Θα έπρεπε επίσης να μας ανησυχούν τα πραγματικά κίνητρα της κας. Πραξούλας, αφού όπως η ίδια αποκάλυψε στο βιβλίο της, όνειρό της είναι η Κύπρος να καταντήσει ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας που θα την εξυπηρετεί απ'όλες τις απόψεις και ιδιαίτερα στο ενεργειακό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν του αφαίρεσε εξουσίες τεχνοκρατικές. Βασικά ο κάθε υπουργός μπορεί να αφήσει κάποιους τεχνοκράτες να πάρουν και πολιτικές αποφάσεις για κάποια θέματα. Και μετά να τους πει "τώρα σε αυτό δεν θα αποφασίσετε εσείς αλλά τι υπουργικό, καθώς είναι πολιτικά σοβαρό το θέμα".
    Αυτό έκανε η Πραξούλλα.
    Αυτό δεν είναι αφαίρεση εξουσιών. Αφαίρεση είναι να του στερούσε αρμοδιότητες που του παρέχονται με βάση το σχέδιο υπηρεσίας του.

    Τώρα για την Πραξούλλα.. τι να σου πω.. Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτά τα θέματα θα λαμβάνει αποφάσεις ολόκληρο το υπουργικό και όχι ένας άνθρωπος, είτε Πραξούλλα λέγετε είτε Κασίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες