Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αλλου Ξημερωμένοι

Απο μικρός ειχα μια συγκεκριμενη άποψη για τους βουλευτες.Οταν ακουα την λεξη βουλευτης φανταζόμουνα ενα χοντρο, φαλακρό μεσηλικα με μια στοιβα φακελους υπο μαλης να τρέχει συνεχώς.  Ειναι επισης μοναδικός ο τρόπος που σκέφτονται. Τρεχουν ενα χρόνο σε γαμους, κηδειες , νοσοκομεία κλπ και μολις εκλεγουν συνεχιζουν να τρεχουν σε γαμους, κηδειες, νοσοκομεία κλπ για να επανεκλεγουν. Να φανταστείτε οτι υπάρχουν βουλευτες που  "παίζουν" στις ειδησεις μόλις πεθανουν!

Οπως οποιοδηποτε άλλο προιον, ετσι και στο βουλευτιλίκκι, (το οποιο η Πολιτεια αναγνωρίζει σαν λειτούργημα!!! ισως με την λογικη που και οι ιερόδουλες ασκουν λειτουργημα ) υπάρχουν προιοντα που μπορουν να ικανοποιησουν τον καθενα. Οπως δηλαδη η mercedes εχει δημιουργησει ενα δικό της niche και απευθυνεται σε συγκεκρικενο κοινο, ή οπως τα hummer απευθυνονται σε wannabe βλαχοαμερικανακια, υπάρχει κατι αντίστοιχο και στην Βουλή.
  1. Εισαι ο αντρας ο βαρύς,  που αμα λάχει να ούμε γυριζεις και καμια αναποδη στην συζυγο επειδή δεν σε περιμενε  στην πορτα?Υπαρχει εκείνος ο Λεμεσιανος με το μουστάκι.
  2. Εισαι εθνικοφρων και δεν ανεχεσαι ξενο σε ακτινα 109 μιλιων? Ο Κουλίας βρε χαζό
  3. Εισαι τύπος bon viveur και καθε καλοκαιρι θα πας Μυκονο για κλάμπιγκ? Καρογιαν δαγκωτό
  4. Σκεφτεσαι να κανεις εμφυτευση μαλλιων? Φούλη.
  5. Εισαι ο τυπος που συμφωνείς με τον Αινσταιν οτι "Δυο πραγματα δεν εχουν όρια, η βλακεια και το συμπαν, ανκαι για το δευτερο δεν ειμαι σίγουρος"?Δεν χωραει η σελίδα να τους γράψω
  6. Εισαι ο τυπος που τα βρισκει σκούρα με την τεχνολογία και τα email?Αντρος Κυπριανού, ο άνθρωπος σου.
  7. Εισαι τυπος Low Profile που θελεις να περνας απαρατηρητος? Δεν χωραει η σελίδα να γραψω τους βουλευτες.
  8. Εισαι νοικοκυρά?Λευτερης και ξερό ψωμί.
  9. Σε ανησυχεί ο πρασινοπαπαγαλος της Γουινέας και η διασωση του  ελαφιού Ταο Ταο στα Καρπαθια? Ο Περδίκης ειναι ο άνθρωπος σου.
Προσφατα ομως συνηδειτοποίησα οτι ειχα λάθος μοναχικε μου αναγνωστη, όσο αφορα το κατα ποσο εργάζονται οι βουλευτες μας. Οντως οι βουλευτες δουλευουν. Και τρανταχτό παραδειγμα αποτελεί η κ. Μαυρονικόλα.(Απλα να υπευνθυμίσω οτι αυτην τη χρονια έκλεισε η Eurocypria, ειχαμε το θεμα με το φυσικό αέριο, η οικονομία δεν παει καλά, το αυτοκινητο του Χριστόφια εχει ενα προβλημα με το dvd στα πισω καθισματα και ο Χατζηγιάννης βρήκε γκόμενα, αρα υποθετικά με καποιο απο όλα αυτα θα ασχολιοταν ενας βουλευτης).

Η κ. Μαυρονικόλα ομως ασχοληθηκε με ενα ηθικό θέμα και αφορα την γυναικα σαν ισότιμο μέλος στην κοινωνία μας. Φανταζομαι οτι εχετε δει την διαφημιση ενος ετοιμου καφέ, που παίζει ο Λωρης ο Λοιζίδης? Για οσους δεν την εχετε δει, ή για οσους εχουν σπάσει την τηλεόραση, και οπωσδηποτε για τους δυο φιλους στην Νοτιο Κορέα, η διαφημιση αυτη διαδραματιζεται στην παραλία, οπου μια γυναικα, ας πουμε με αυξημενο δεικτη μαζας σωματος ή κοντη για τα κιλά της, κινδυνευει να πνιγεί. Τοτε όλοι δισταζουν να της δωσουν το φιλί της ζωης εκτός απο τον Λωρη ο οποιος πινοντας ενα καφε της δινει το φιλί της ζωης. Και ω εκ θαυματος η γυναικα μεταμορφώνεται σε φωτογενη γκόμενα.
Η  κ Μαυρονικόλα προσεφυγε στην Αρχη Ραδιοτηλεόρασης και αυτη την πραξη την διαφημισε δεοντως σε όλα τα μεσα και μάλιστα κατηγορησε τους συντελεστες οτι μειωνουν την γυναικα και διαφορα άλλα φεμινιστικά τα οποία νομιζα οτι είχαν καταργηθεί απο τότε που οι γυναίκες είχαν ένα φρύδι .
Αρα την επομενη φορά που θα σκεφτείτε ή θα ακούσετε ότι ολοι οι βουλευτες μας ειναι χαραμοφάηδες, τεμπέληδες, καρεκλοκένταυροι, να ξερεις οτι ειναι ψέματα. Μερικοι ακόμα αντιστεκονται και παλευουν για σένα, αχαριστε Νεοκύπριε.



7 σχόλια:

  1. Mπράβο της!
    Σιέρουμαι άμα ακούσω καλά λόγια για κάποιον/α που ασχολείται με τα κοινά!
    Για την Μαυρονικόλα άκουσα ξανά καλά λόγια!
    Τόοοοσοι βουλευτές τζαι να ξεχωρίζουν τόσοι λίοι εν πολλά κρίμα!
    Μα πότε εν να ξυπνήσει ο κόσμος να ψηφίζει μόνο τους καλούς τζαι όι τους χαραμοφάιδες τζαι τους εγωιστές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η γυναίκα στη διαφήμιση εν είχε μόνο αυξημένη μάζα σώματος, δεν είχε ούτε πρόσωπο μοντέλου όπως τζείνο στο οποίο εμεταμορφώθηκε μετά, γιατί επικεντρώθηκε μόνο στα κιλά η βουλευτής? (ξανθή απορία)

    και το νούμερον 7 σου εν ειρωνικό έννεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα, αντικειμενικά και αυστηρά μιλώντας, η συγκεκριμένη διαφήμιση ένα θεματάκι σεξιστικό και διακρίσεων, αν με ρωτάς, το έχει. Συμφωνώ απόλυτα όμως στο εξής: Καλάν, κόρη μου, που ούλλες τες διαφημίσεις του κόσμου, ΤΟΥΤΗ σε ενόχλησεν;; Ούλλες οι άλλες διαφημίσεις είναι οκ δηλαδή σε σχέση με τα πρότυπα και την εικόνα αντρών/γυναικών που προβάλλουν; ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, δεν είναι τόσο ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ αφελές και βλακώδες να αθθυμάσαι να το παίζεις υποστηρικτής φτωχών και αδυνάτων, επειδή κάποιος σου εσφύρισεν να το κάμεις, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΝΕΝΑ;;; Γιατί, αν θέλουν κάποιοι να ανοίξουν τό θέμα σεξισμός και διαφήμιση, να το κάμουν, τους προκαλώ. Να ξέρουν όμως ότι θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου. Η συγκεκριμένη βουλευτής τι έχει να δηλώσει για τις διαφημίσεις απορρυπαντικών με πεθερές να την λένε στις νύφες τους σε σχέση με το θέμα;;; Α;;Α;;;
    (σόρι για το σεντόνι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @neerie
    Κοιταξε, νομιζω οτι το θεμα με τους βουλευτες που παιρνουν απαρατηρητοι το είπα σοβαρα. Ακουεις μια είδηση π.χ. για τον ταδε βουλευτη και σκεφτεσαι"Ποτε ηταν βουλευτης"
    @korinna
    Με κάλυψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δεις με τι ασχολούνται οι βουλευτές δηλαδή. Εδώ ο κόσμος χάνεται... Βέβαια ο/η κάθε βουλευτής έχει και ανάλογους "οπαδούς". Πάντως κάποτε διερωτούμαι πως εκλεγήκαν κάποιοι και κάποιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gkoyx gkoyx, den einai i mayronikola pou ton kairo pou itan ipourgos aminas o antras tis o koullis, ekove kai erave gia tis metatheseis ton stratioton?

    kali ginaika de leo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @skonte
    Φιλε, σου είπα οτι εχω 17 βαθμους μυωπια και δεν μπορω να διαβάσω τα γραφομενα σου?
    Αλλα σου έχω εμπιστοσύνη και πιστευω οτι αυτα που λές ευσταθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες