Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Και συ λάμπεις Μπαμπη μου...



Γινεται μεγαλη συζητηση για τους μεταναστες, τα επιδόματα και τις θέσεις εργασίας που πληρουν, σε βάρος των Ιθαγενων Κυπριων.
Την ώρα που  γίνεται χαμός,  οι εστιάτορες ζητουν να μην μειωθουν οι αδειες εργοδοτησης αλλοδαπων απο τριτες χώρες. Σαν επιχειρηματα προτάσσουν το οτι οι αλλοδαποί οι δικοί τους δεν διαιωνίζουν το προβλημα της ανεργιας.
Μονο οι αλλοδαποι των άλλων καταλαμβανουν θεσεις Κυπριων και παιρνουν παχυλά επιδόματα. Επισης οι αλλοδαποι των εστιατορων, με το που θα τελειώσει η εργοδότηση τους θα επιστρεψουν στην χώρα τους, ενω οι αλλοδαποί των άλλων θα μεινουν εδω σαν παρανομοι και θα επιβαρύνουν το ηδη προβληματικό δημογραφικό πρόβλημα.
Επισης λενε και άλλα χαριτωμενα για το καπνισμα.
Η πλάκα η μεγαλη ειναι οτι το ψήφισμα το παραδωσαν, όχι στον Συλικιώτη, ουτε στην Σωτηρούλλα αλλά στον Μπαμπη Κυρίτση. Ο κ. Μπαμπης Κυρίτσης, τυγχαίνει να είναι ο Γ.Γ. της ΠΕΟ και η ΠΕΟ τυγχαίνει να είναι η συντεχνία των εργατων, και μάλιστα των αριστερών.
Ουσιαστικά είναι σαν να ερχόταν καποιος σπιτι σου και να σου πει οτι θελει να κανει σεξ με την γυναίκα σου.Και συ αντι να τον διαολοστείλεις, του λες ότι θα το σκεφτείς.
Ετσι,  ο κ Κυριτσης, αντι να τους στείλει απο κει που ηρθαν, λεει οτι το θα το μελετησει προσεκτικά ωστε να μην αδικηθουν.
Την ίδια στιγμη που υπαρχουν 30,000 άνεργοι Κυπριοι.

I rest my case.

6 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο είναι οξυμωρο να τα λένε του Κυρίτση. Αλλά αν είναι να έχουν σερβιτόρους ξένους που να συνεννοούνται στα ελληνικα, να τους σπονσάρω. Αλλιώς να κλείσουν και εκείνοι.

    Είδα μερικούς κοτσίδες ιδιοκτήτες, μερικούς μαλλιάδες και μερικούς υπερβαρους. Δεν ξέρω αν εκπροσωπούν όλο τον κλάδο τους.

    Νομίζω πρόκειται περισσότερο για μπυραριούχους ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα ο Μπάμπης έννεν τζαι βο(υ)λευτής?
    Τωρά που κοντέφκουν βολευτικές εννά δούμεν πολλά τέθκοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κοτσίδας ειναι ο πρόεδρος τους. Αυτος που έλεγε οτι το καπνισμα περιπου κανει καλό, αρα να μην το απαγορευσουν.
    Το προβλημα ειναι οτι κανενας αλλοδαπός δεν μιλά ελληνικά, αφου δεν τους αναγκάζουν να μαθουν.
    Περιμενω να οργανωθουν και οι καμπαρετζηδες και να υποβαλουν τα αιτηματα τους. Εκει θα γελάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι και ολοι οι άνεργοι κυπραιοι θέλουν να δουλέψουν στα εστιατόρια και να πιάνουν τους μισθούς που πιάνουν οι αλλοδαποί.... επίσης θέλουν να εργάζονται ως καθαρίστριες με 5 ευρώ την ώρα και ως χτίστες χωρίς ασφάλιση... δειξε μας τον δρόμο και ξεκίνα πρώτος φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι ρε ανωνυμε, οταν σου χρεωνει το εσπρεσο 5 ευρω και εργοδοτεί πακιστανό με 400 ευρω το μηνα εν εμενα που κλεφκει.
    Αν μου χρεωνει το φραπε 1 ευρω, ας εργοδοτεί μονο πακιστανούς.
    Το πιανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aν οι εστιατορες , κλάπατζηες, μπυραριούχοι κλπ είχαν το νουν τους, αν δεν μας εκλέφταν, αν δεν ήταν καλομαθημένοι στο να ξανιούν ποτζεί ποδά τα λεφτά που επέφταν στα σιέρκα τους επειδή έννεν με ιδρώτα που τα φκάλλαν τζαι να κάμνουν τους καβλάντηες, αν αντί 400-500 ευρώ του ξένου εδίναν ένα χιλιάρικο πχ σε Κύπριο, ξέρω πολλούς άνεργους που θα πήγαιναν να δουλέψουν. Τουλάχιστο θα το δοκίμαζαν. Ένα τσούρμο φοιτητές πάντως επαρακαλούσαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες