Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Τρία πουλάκια καθονταν (Το ενα είχε γριππη Η1Ν1)



Καλη χρονιά σε όλους σας, παρόλο που τίποτα δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό.

Εχω καταρχας ενα νέο. Ο Μακάριος ζει!!! Οχι, δεν εχω παρει τίποτα. Απλα, ειδα στο ΡΙΚ (νομιζω) την ανασταση της Αντζυ Ρήγας και του κ. Χάματσου, άρα πλεoν ολα ειναι πιθανά.

Επισης στο ΡΙΚ, ελλείψη καποιων προσωπων (λογοτεχνων, μουσικων κ.λ.π.) ποιους νομιζετε οτι καλεσαν ? Τον κ. Τορναρίτη, τον Χαρη Γεωργιάδη και καθως ειναι και η περιοδος προσφορων  2+1, ηρθε και ο Στεφανου (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος). Χιλιες φορες να εβλεπα εγχειρηση για αιμορρόιδες, ή ρεπορταζ για εργοστασια ανακύκλωσης.

Η μεγαλη πλακα παντως ηταν οταν η Βιβιαν Καναρη πηγε και καλά να το παίξει εκπληκτη οταν τον ειδε και ο Στεφανου απαντησε "Η Κυβερνηση ειναι εκεί που δεν την περιμενεις"  για να παρει πληρωμενη απαντηση απο τον Τορναρίτη "Και ειναι χασιμιά εκεί που την περιμένεις". Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Τωρα παμε στα σοβαρα. Γριππη Η1Ν1. Περσυ ακουστηκαν ατελείωτες  εικασίες, υπερμεγεθυμενες θεωριες συνωμοσίας και καθως και δυσοίωνες προβλέψεις. Μαλιστα, ειχε κυκλοφορησει και ενα βιντεο, με μια πρωην υπουργό Υγείας ( Νομιζω της Φινλαδίας ) η οποία ελεγε οτι ολα ειναι στημενα, ο ιος ειχε αναπτυχθεί σε ενα εργαστηριο της CIA και οτι τα κερδη των φαρμακευτικων θα επιχορηγουσαν τον πολεμο των Αμερικανων στο Ιρακ. Κανενας ομως δεν διευκρινησε οτι η εν λογω κυρια, μερικά χρόνια πριν, ειχε δηλώσει δημόσια οτι την ειχαν απαγαγει εξωγηινοι και την μετεφεραν και στην χωρα τους.

Μετα, αρχισαν να βγαινουν ορκισμενοι εχθροι του εμβολίου και να δαιμονοποιουν το εμβόλιο, χρησιμοποιώντας την ιστορία μιας Αμερικανίδας η οποια εμφανισε μια σπανια νευρολογική παρενεργεια μετα τη χορηγηση του εμβολιου. Στη Ιατρική, αυτα τα παραδειγματα, ανεξαρτητως του ποσο θλιβερά ειναι, δεν λειτουργούν συναισθηματικά. Επισης στις ΗΠΑ πεθαινουν καθε  χρονο γυρω στα 500 ατομα απο αποφραξη αεροφορων οδων κατα την καταποση. Να απαγορευσουμε αραγε τα φυστικιά? Αρα ειναι σχετικό να δεις οχι μονο ποσοι επαθαν κατι, αλλα και ποσοι εκτεθηκαν σε αυτόν τον παραγοντα.

Πριν βγει το εμβολιο, υπηρχαν δυσοιωνες προβλέψεις καθως υπηρχε  προβλεψη για πανδημια και ολοι πιεζαν τις φαρμακευτικές εταιρείες ωστε να επισπευσουν την παραγωγη του εμβολιου. Αμεσως, οι πολεμιοι του εμβολιου χρησιμοποιησαν αυτη τη επιταχυνομενη διαδικασία ώστε να κατηγορησουν τις εταιρείες για ελλειπή συμμορφωση στις προδιαγραφές και κανονες ασφαλείας.

Εδω αξίζει να σημειωθεί οτι καθε χρόνο πρεπει να βγαίνει νεο εμβόλιο για την εποχιακή γρίππη, καθως ο ιος εξελίσσει το γονιδίωμα του και εμφανίζει αντισταση στα υφισταμενα. Αρα, εξ ορισμού κανενα εμβόλιο δεν διενεργει μακροχρονιες μελέτες οπως τα φαρμακα.

Προσφατα ειχαμε το πρωτο θυμα στην Σουηδία. Τωρα θα αρχισουν οι μεν να κατηγορουν την κυβερνηση οτι δεν αγορασε αρκετα εμβόλια και οι δε θα αγορασουν εμβόλια για δεκαπλάσιο πληθυσμό.

Επισης, θα βγουν διαφοροι εναλλακτικοί καθως και καποιοι ιατροι που εχουν να δουν αρρωστο απο τοτε που παρουσιαζε η Χαραλαμπίδου το Ευχαριστο Σαββατοβραδο και θα παρουσιασουν αναλυτικά τα επιστημονικά δεδομένα. Και σε ενα τοπο οπου η αγνοια,η υπερβολή και η ανευθυνότητα περισσεύουν, αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει.

Διαβαστε  τι ειπε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας " Μια πανδημία, οπως αυτες που προκαλουνται απο ιούς είναι απρόβλεπτες. Υπαρχουν πολλά ερωτηματα και καθαρες απαντησεις υπάρχουν μονο για λίγα απο αυτά.
Βαση δεδομενων και εμπειριων απο προηγουμενες πανδημίες ειναι πιθανον οτι ο ιος θα συνεχίσει να προκαλεί εντονα συμπτώματα σε άτομα νεαρης  ηλικίας. Ελπιζουμε οτι με την παροδο του χρόνου ο σχετικός κίνδυνος θα μειωθεί.


Επιπροσθετα, ενας μικρός αριθμός ασθενων που εχουν προσβληθεί απο τον ιο εμφανισαν ιικη πνευμονία, η οποία δεν εχει τυπικά συμπτώματα και εμφανισε αρκετα προβλήματα στην αντιμετωπιση της.

Οι Πανδημίες ειναι απρόβλεπτες και επιρρεπείς στις εκπλήξεις. Ποτε 2 πανδημίες δεν ειναι ιδιεs . Ειμαστε τυχεροι καθως η πανδημια ητανε πολυ ηπια. Αυτη τη φορα ευνοηθηκαμε απο καθαρη τύχη. Ο ιος δεν μεταλλάχθηκε και ευτυχως δεν παρατηρηθηκε αντίσταση στο οσελταμιβιρ (το μονο φαρμακο που υπαρχει για τον ιο ). "

Αρα, αγαπητοί φίλοι μην πανικοβάλλεστε . Εαν πρεπει να εμβολιαστειτε, καντε το. Το πλύσιμο των χεριών, καθως και η  χρηση αντισηπτικού απέδειξε οτι βοηθά. Και το σημαντικότερο, τουλαχιστον για αυτό το θεμα, μην παρακολουθησετε καμιά μεσημεριανη εκπομπή.
Αντε και καλή χρονιά.

8 σχόλια:

  1. Τελικά να βάλουμεν το εμβόλιο ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν ανηκεις στις ομάδες που επιβαλλεται, ναι. Δεν εχουν εκδοθει οι κατευθυντηριες οδηγίες ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί παρακολουθείς ΡΙΚ φίλε μου; Δεν λυπάσαι τα εγκεφαλικά σου κύτταρα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @pasxalina
    Το σιγμα ειχε Κωσταντινο Χριστοφορου( ξερεις) να τραγουδα την Ροζα και δεν σηκωστηκε κανενας να του δωκει ενα χερι ξυλο του ιεροσυλου.
    Το Μεγα ειχε Τσαλικη με κατι ξεχασμενους.
    Τι να εκανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να βάλεις καλωδιακή για να αρχίσεις να ζεις στον δικό σου μικρό κόσμο, σαν εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις μεσημεριανές εκπομπές δεν πρέπει να τις παρακολουθείς για κανένα λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε και γιατρέ μας, έχω μιαν ερώτηση: ΄ποιά εν τα κριτήρια που πρέπει να τηρεί μια αρώσκια για να γίνει πανδημία; εν μόνο γεωγραφικό; που τον μάρτην επεθάναν σε ούλλον τον κόσμον 18.400 που H1N1.
    Στην Γερμανία μόνο κάθε χρόνο πεθανίσκουν 5000-15000 ατόμα που γρίππη διαφόρων μορφών. Γιατί καλό τόσον καρκασιαλλίκκιν;
    ξέρω ακουεται κονσπίρασι θήορη, αλλά εξήγα μας εσυ που καταλάβεις ποτούτα...

    τζιαι επίσης εν για το Λουκά Χάματσον που μίλας; υπάρχει ακόμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κριτηρια εχουν αλλαξει.Νομιζω οτι πλεον δεν ειναι μονο η θνησιμότητα αλλα και η γεωγραφική εξαπλωση.
    Ο θορυβος προκληθηκε απο τα εξης:
    1)Νεος ιος απρόβλεπτος.Σε αντιθεση με την κοινη γρίππη, οπου το ανω των 90% των σοβαρων επιπλοκων εμφανίζεται σε ατομα ανω των 65 ετων, η γριππη Η1Ν1 εμφανισε τις χειρότερες επιπλοκές σε ατομα κατω των 65 ετων, μεταξυ αυτων και μια ατυπη πνευμονια πολυ δυσκολη στην αντιμεπιση της. Και πιστεψε, δεν θα ηθελες να ησουν στην θεση αυτου που εμφανισε αυτη την πνευμονια.
    2)Η απλη γριππη εχει προβλέψιμες και αντιμετωπισιμες παρενεργειες. Η γριππη Η1Ν1 οχι.
    3)Ενας ιος ειναι μια πολυ εξυπνη μορφη ζωης(ειδικά βλεποντας κατι γνωστούς μου... )και εχει του συνηθειο να μεταλλάσεται (Για να καταλαβεις, σαν το Χριστόφια που το πρωι ειναι κομμουνιστής, μετα ειναι καπιταλιστας, το απογευμα νοιωθει αδελφος με τους Συριους κ.λ.π.). Φανταστου ενας ηδη αγνωστος ιος να υποστει μια μεταλλαξη και να μετατραπεί σε κατι ακομα πιο αγνωστο. Και παλι, δεν θα ηθελες να ησουν στην θεση αυτου του αρρωστου.
    4)Εαν θυμασαι, οταν εμφανιστηκε ολοι παγωσαν και γιατι κανενας δεν μπορουσε να προβλέψει(Ουτε η Λουπεσκου). Οταν ο ιος εμφανισε ηπια συμπτωματα(και οπως λεει και ο Παγκοσμιος Οργανισμός Υγείας απλα ειμαστε τυχεροι)εμφανιστηκαν διαφοροι γραφικοί που ειπαν το πονο. Κανενας οπως δεν μιλησε στην αρχη της ιστορίας.
    5)Για την απλη γριππη υπαρχει εμβολιο, το οποιο το κανουν αυτοι που πρεπει και μαλιστα πριν λιγα χρονια, ειχε παει συνεργειο του ΑΝΤ1 στο αεδρομιο να καταγραψει την αφιξη του αεροπλανου που τα μετεφερε, καθως ειχε σημειωθεί καθυστερηση και όλοι γκρίνιαζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες