Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Ο Παγκύπριος Ιατρικός Συλλογος και οι επιστημονικές εταιρείες Οφθαλμολογίας και Ορθοπαιδικής με κοινή ανακοίνωση τους χαιρετίζουν την έναρξη της νεας Κυνηγετικής περιόδου. Οπως αναφέρεται, σε αυτή τη δυσκολη οικονομική περίοδο, η εξορμηση των κυνηγων αποτελεί μια οικονομική ένεση. Συγκεκριμένα αναφερεται ότι :

"Η εξορμηση χιλιάδων αγυμναστων, αχαπαρων, αξεστων,εγωιστών, ασυμμόρφοτων ως προς τους κανονισμούς και νόμους κυνηγών σιγουρα θα αυξησει θεαματικά τον φόρτο εργασίας μας και αναμένεται οτι οι αιθουσες αναμονείς των ιατρείων μας θα γεμίσουν θεαματικά. Οι οικολόγοι και φυσιολάτρες κυνηγοί παντα μας στήριζαν και αναμενεται οτι το ίδιο θα πράξουν και φέτος. Ολοι αυτοί οι συγχρονοι Μαγκάιβερ, όλο και καποιο δικό τους θα πυροβολήσουν, όλο και απο κάποιο γκρεμό θα κατρακυλησουν και όλο και κάποιος θα στρέψει το οπλο πανω του για να δει εαν δουλευει".

Η ανακοινωση τονιζει οτι ολη η ιατρική κοινότητα ειναι προετοιμασμενη και προτρεπει τους φυσιολάτρες κυνηγούς να τα δώσουν όλα στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Ειναι γνωστό εξάλλου οτι οι κυνηγοι φροντιζουν τα δαση μας, αφηνουν διαφορες χαριτωμενες και πολυχρωμες συσκευασμενες φυσιγγίων στα δαση, ωστε να σπάσει το άχαρο και μονοτονο πράσινο. Οσο αφορα τις κατηγορίες του κ. Περδίκη οτι τα φλαμιγκο παθαίνουν δηλητηρίαση απο τα φυσίγγια, η ανακοίνωση τονίζει οτι τα φλαμίγκο εχουν διαταραγμενο σεξουαλικό προσανατολισμό, καθως είναι όλα ροζ, και απαξιούν να ασχοληθούν μαζί τους.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τους μικρούς μελλοντικούς κυνηγούς που συνοδευουν τους γονείς τους στην εξόρμηση. Συγκεριμένα "η σκέψη ότι εκατοντάδες ανήλικοι, θα λαβουν το βάπτισμα του πυρός, θα παρουν το οπλο του μπαμπα και θα μαθουν σκοποβολή πανω στην πανίδα του τόπου, ή ακομα και η μεταφορά του δικού τους όπλου αποτελεί αντίδοτο στην αποβλάκωση τους απο την τηλεόραση. Ετσι οι μικρόι μας φίλοι θα αποκτησουν μια άλλη εικόνα για τον Tweety και τον Βugs Βunny. Ειδικα για τον Bugs Bunny, θα καταλαβουν οτι δεν γινεται παντα να την βγάζει καθαρή και αυτό θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση τους".

Στην ανακοίνωση τονίζεται και η μεγαλοψυχία των κυνηγών, αφου πολλές δακρυβρεχτες ιστορίες περιγράφουν την μεγαλοψυχη δολοφονία του κυνηγετικού σκύλλου απο τον ιδιοκτητη του, όταν ο σκύλος περάσει σε ηλικία που δεν μπορεί να κυνηγήσει. Ετσι, αντί την ατίμωση, ο ιδιοκτητης με βαριά καρδιά και σε μια υπέρταση πράξη υπέρβασης αλλά και θάρρους αποφασίζει να διαλέξει τον δυσκολο δρόμο και να σκοτώσει το σκυλο του, όσο ακόμα ειναι στο υπερτατο σημείο της δόξας και πριν κατρακυλήσει στην αφάνεια. "Αυτες οι ηρωικές πράξεις μπορουν να συγκριθουν μονο με το Σούλι και τον πατηρ Σαμουήλ στη Κρητη.
Μικρές ιστορίες θαρρους απο μικρους ηρωες της διπλανης πόρτας."



ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ !!!

3 σχόλια:

  1. Ακατάχνωτα και αναγέλαστα συμφωνώ! Εξάλλου εγώ θέλω να καταργηθεί το κυνήγι... Άμα ακούω ακόμα ότι παίρνουν και μωρά μαζί τους, τι να πω; Ας τους καταστρέψουμε που τα τωρά που εν μιτσιοί right?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες