Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Δυστυχία του να εισαι Ολυμπιονικης

Ο Παυλος Κοντιδης ως γνωστο, ειναι Ολυμπιονικής. Απο μονο του ενα τεραστιο επιτευγμα, κατα ποσο μαλλον στην Κυπρο.
 Η ιστιοπλοια ειναι ενα πολυ ιδιαιτερο αθλημα. Ειναι μοναχικο, εχεις να αντιμετωπισεις τοσο τον ανταγωνισμό όσο και τα στοιχεια (κυμα, ανεμο, ηλιο, βροχη) και χαρακτηριζεται απο μια μοναδική ιδιοτητα:ειναι αυτορυθμιζομενο, το οποιο σημαινει οτι εαν κανεις μαι παραβαση εχεις την ευχερεια να εκτελεσεις μονος σου την ποινη, πριν σου υποδεικτει απο τους κριτες.
Η μαγκια του Κοντιδη εγκειται στο οτι καταγεται απο ενα νησι χωρις νησιωτες. Εχουμε τοση θαλασσα αλλα δεν εχουμε παραθαλασσιους οικισμούς. Ο ναυταθλητισμος εχει συνδεθει με τους καγκουρες των watersports. Ολοι οι ειδημονες τονιζουν οτι οι συνθηκες την Κυπρο ειναι τελειες για ιστιοπλοια: σταθερος  μετριος ανεμος, ηλιοφανεια και απουσια θαλασσιων ρευματων. Αλλες χωρες οπου οι καιρικες συνθηκες απεχουν παραπολυ απο το να χαρακτηριστουν ιδανικές, εχουν αναγαγει την ιστιοπλοια σα εθνικο αθλημα οπως η Νεα Ζηλανδια (Land of Sheeps, Nation of Sails) η Αυστραλία με τον διαβοητο αγωνα Sydney Hobart,  ο οποιος προσελκυεει σκαφη απο ολο τον κοσμο, η Αγγλία με την Ellen Mac arthur και τον Sir Robin Knox Jonshon, καθως και η Γαλλια οπου οι ιστιοπλοοι ειναι εθνικοί ηρωες.
Ο λογος που τα γραφω αυτα ειναι η ελπιδα πως η επιτυχια του Κοντιδη να αλλαξει λιγο τα πραγματα.



Η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετική απο αυτά που ειδαμε στην υποδοχη του Κοντιδη. Μολις πριν 6 μηνες, νεαρος ιστιοπλοος ειχε παρασυρθει απο την Λεμεσο και βρεθηκε στο Governonr;s beach να εχει πιαστει στους κλωβους της ιχθυοτροφιας. Και τον βρηκε ο μπαμπας του γιατι το φουσκωτο της Ομοσπονδιας δεν ειχε μηχανή, ενω το ελικοπτερο της λιμενικης δεν μπορουσε να σηκωστεί.
Τον Σεμπτεμβριο ηρθε μια αρματα ιστιοπλοων απο το Ισραηλ στα πλαισια ενος αγωνα. Ειχαν ερθει 22 σκαφη με 200 ατομα πληρωμα, μιας χωρας η οποια ουσιαστικά προστατευει το σημαντικοτερο περουσιακο μας στοιχειο, την πλατφορμα της Noble. Και οι αρμοδιες αρχες δεν τους αφησαν να μπουν στην Μαρινα της Λαρνακας αλλα τους αναγκασαν να δεσουν εξω. Το βραδυ ειχε φουρτουνα, τα σκαφη παραλιγο να βγουν στον παραλιακο δρομο και μονο τοτε οι αρμοδιες αρχες συνενεσαν στο να μπουν μεσα, φοβουμενη και την οργη του Ισραηλιτη πρεσβη, ο οποιος τα πηρε πολύ ασχημα.
Επιστρεφοντας στον Κοντιδη, ολοι αυτοι οι οποιοι συμμετειχαν στα παραπανω φαιδρα στηθηκαν προχθες μαλλι γυαλι και παντελονι lee για να προβαλουν τον ευατο τους εκμεταλλευομενοι την επιτυχια του Παυλου. Δεν σας αξιζει αυτη  η τιμή. Η στιγμη αυτη ανηκει στον Παυλο και στην οικογενεια του, οι οποιο ετρεξαν, κουραστηκαν, χαρηκαν και απογοητευτηκαν μαζι τους. Και οπωσδηποτε πληρωσαν γιατι το αθλημα στοιχιζει.  Φυσικα δεν στοιχιζει περισσοτερο απο το να ζητουσε απο τον μπαμπα του μια cabrio και να αραζει ολη μερα στο Costa,  ή απο το να ζητουσε η κορη απο τον μπαμπα σπιτι με πισινα.




4 σχόλια:

  1. Για πατέρας τριών παιδιών μου φαίνεσαι πολύ απροσάρμοστος!
    Έχεις δίκαιο, δε λέω αλλά που να το βρεις?
    Σε αυτό τον τόπο διακυβεύονται τα στοιχειώδη, για ιστιοπλοΐα θα μιλάμε?
    Που είναι και χόμπι για τους λίγους? Και σίγουρα πλούσιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτο ειναι το θεμα. Ολοι νομιζουν οτι ειναι χομπι για τους λιγους και το εχουν γραμμενο.Αλλα μολις τα γερακια μυριστηκαν αιμα ορμηξαν. Απο τους 10 που μιλησαν στο αεροδρομιο, οι 5 εχουν την εξουσια να βελτιωσουν τα πραγματα οχι μονο στον ναυταθλητισμό αλλα στον αθλητισμό γενικοτερα. Δεν το εκαναν, αλλα κατα τα αλλα καμαρωναν σαν σκεπαρνια γυφτικα κοντα στον Κοντιδη.
    Ασε που του εβαλαν στεφανι απο φυλλα λεμονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλήγουμε λοιπόν πως λάθος μα καθοδήγησαν να προσέχουμε
      πού βάζετε (όσοι έχετε) το πουλί σας και την υπογραφή μας,
      πρέπει πολύ περισσότερο να προσέχουμε που βάζουμε την ψήφο μας και
      σε ποιους την δίνουμε!!! γιατί αποκτούν εξουσία σε όλα και σε μας τους ίδιους!

      Διαγραφή
    2. Τα ελεγε ο Λεβεντης αλλα ολοι τον ειχαν για γραφικο
      http://www.youtube.com/watch?v=3-K5GMKOsWU

      Διαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες