Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Φερτε μεσα τον Φανιερο

Φετος είπα να γίνω πιο συνειδητοποιημενος πολιτης και είπα να ασχοληθώ με τις εκλογές, γιατι εκτός των άλλων εβαλα στο μάτι μια καλή θέση και θελω να φιλέψω με βουλευτες. (Το μεγαλο χάζι ειναι οτι ολοι οι βουλευτες λενε οτι δεν ειναι βολευτες. Φανταζομαι με την ιδια λογική που η Τζούλια λέει οτι δεν ειναι πορνοστάρ).

Θελω να φιλέψω με ενα διεφθαρμενο βουλευτη που να μου πει στα ισια" Φερε μου 50 ψηφους, μαζεψε όλες τους γνωστούς, θειες που τους κουβάλησες τα ψωνια απο το Λιτλ και σου χρωστούν υποχρέωση, γιαγιάδες, γειτονισσες με αλσχάιμερ που νομιζουν οτι εισαι ο εγγονός τους, πρωην γκόμενες, φιλους που σου χρωστούν χατηρια, τους υφιστάμενους σου, και απο μενα οτι θέλεις ". Ελα που όμως όλοι ειναι αδιαφθοροι και πιστοι στην αξιοκρατία.

Υπαρχουν παντως πολλές κατηγορίες Υ.Β. (υποψηφιων βουλευτων) που ειναι τοσο εκνευριστικες, που πλεον ο κ Φανιέρος μου φαντάζει ως ο ιδανικός  βουλευτής .

Η χειροτερη κατηγορία ειναι οι "Νεοι Βουλευτές", αυτοι δηλαδη που προτάσσουν ως επιχείρημα το νεαρό της ηλικίας τους. Μερικές χαζογκόμενες, έχουν ακόμα ακμή. 

Αυτοι προωθούν την αλλαγη,  τον νέο αέρα και την ελπίδα.  Οι πρωταθλητές είναι μέχρι τώρα δυο του ΔΗΣΥ και ένας του ΔΗΚΟ. Ο μεν ένας του ΔΗΣΥ ειναι ο γνωστός φερελπις ο οποίος μπορεί να μιλάει 3.5 ώρες απλά και μονο για να αποδείξει την αξία της σιωπής. Η πλάκα ειναι οτι εχει σκληροπυρηνικούς θαυμαστες, που μπροστα τους οι καμικάζι της Αλ καιντα ειναι προσκοπάκια σε εκδρομη στο governors beach. Να φανταστείτε οτι στο facebook διαφημιζε καποια προιόντα (του τυπου οτι "προχθες πηγα σε ενα μαγαζι ********, εαν χρειαστείτε κατι να πάτε στο ******* μαγαζί") και αντι να του πουν "Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα "εβγαιναν και τον ευχαριστούσαν που τους έδειξε το Αγιο Φως!!!
Ο άλλος ειναι ενας που γεμισε την Λευκωσια με πιασαρικα συνθηματα του τύπου "Πελατες ή Πολίτες". Να σας πως την αλήθεια, την πρωτη φορά που την είδα, θα πηγαίναμε για καφέ με ενα φίλο και συζητουσαμε τις επιλογές. Και εκεί που συζητουσαμε τις επιλογες Gloria ή Costa, Le cafe ή Pralina, μου λέει ο δικός μου "Πελάτες ή Πολίτες"?Του λέω πάμε polites, μου φάνηκε ισπανικό και πιασαρικο όνομα και μου θυμιζε το Λολίτες. Τοτε ο δικος μου μου λέει "Τι λες βρε μ******?Εγω για την αφίσα σου λέω". Και τοτε βλέπω τον Μιχάλη (o υποψηφιος)  με αυστηρο βλέμμα να προτασσει το διλημμα. (Παντως αδελφε εγω ειπαμε, πελάτης ).

Ο αλλος ειναι ενας του ΔΗΚΟ, με θητεία στο μπαρ και με απιστευτη πενα( νομιζω εγραφε σε ενα περιοδικό σαν κριτικός τηλεόρασης ). Και αυτος το παίζει πολύ προχώ, να σπάσουμε τα δεσμά, η φαντασία στην εξουσία κλ.π. Τον παω, αλλα θα ηθελα να μου απαντησει σε κάποιες απορίες.
  1. Καταρχας συμφωνω οτι το ΔΗΚΟ ειναι νεανικό κόμμα. Εξαλλου ποιος αλλος αρχηγος κομματος παει Μυκονο? Κανενας. Ολοι οι μουροχαβλοι πανε για προσκυνηματα και για ιαματικά λουτρά. Το οτι πηγε την επετειο της Τουρκικης εισβολής να μην το σχολιάσουμε.
  2. Εισαι σε ένα κόμμα όπου ο προηγούμενος προεδρος ειχει διορίσει αρκετους φιλους  και συγκατοικους του. Δηλαδη ευτυχως που δεν εμενε  σε οικοτροφείο οταν σπουδαζε, γιατι ουτε δεκαπεντε θητείες δεν θα μας επερνε για να γινουν όλοι υπουργοί.Σχόλιο?
  3. Οταν χειροκροτάς όλους αυτους τους οποίους θελεις να ξεπερασεις, το κατεστημενο, γιατι ΕΣΥ εισαι η αλλαγη, εμενα δεν μου φαίνεται και πολυ επαναστατικό

Ενα άλλο χαρακτηριστικό ειναι ο τρόπος που μιλούν, Μου θυμίζει ενα θριλερ, νομιζω η νυχτα των Ζωντανων νεκρων, που οσοι εγιναν ζομπι περπατούσαν με τον ιδιο τροπο και έλεγαν τις ιδιες 3 συγκεκριμενες λεξεις. Ετσι, και εδω στην χώρα των Κοιμισμένων ζωντανων , καθε Υ.Β πρεπει να λεει συγκεκριμενες λέξεις.
  • Εμπειρία ή Νεος αέρας (αναλογα εαν ειναι παλιός ή νεος Υ.Β.)
  • Κατεστημενο
  • Νεες Προτάσεις.
  • Φτανει πια
  • Βουλευτης ολων των Κυπριων
  • Τομες
  • Λυπαμαι πολύ
  • Οχι σε κενα λόγια και κουφιες υποσχέσιες.
  • Εγω και εσύ είμαστε μαζί πολλά χρόνια
Η συνέχεια αύριο.

3 σχόλια:

  1. "Καταρχας συμφωνω οτι το ΔΗΚΟ ειναι νεανικό κόμμα"

    Ακατάχνωτά. Εξάλλου έσιει τζιαι τον πιττοκοπίτη. γνωστό party animal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ η δεύτερη σου παράγραφος...
    το όνειρο μου... ξηγημένες κουβέντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες