Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ- ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ


Ο αρχηγος της Αστυνομίας Κυπρου αποφάσισε να μελετησει ενδελεχώς τα επεισόδια των "Πατατων"ώστε να διαπιστωθει κατα ποσο στοιχειοθετούνται ποινικές, πειθαρχικές ή και άλλες ευθυνες εναντιον των συντελεστών. Αυτό εγινε ειδηση και στο Associated Press.
Η λεξη αρχηγός, που απο μονη της θα επρεπε να εμπερικλείει τις έννοιες σοφία, ωριμότητα, σεβασμό, στην προκειμένη περίπτωση φαινεται οτι εμπερικλείει ισοπεδωτική δύναμη.
Ειναι γνωστό οτι η αστυνομία στην Κύπρο ειναι ανίκανη και αυτό είναι πολυπαραγοντικό. Αυτό ομως θα το αναψηλαφίσω αργότερα.
Το λυπηρό είναι ότι κανενας δεν αντεδρασε. Που είναι οι Ακαδημαικοί, που υποτιθεται οτι τo πανεπιστήμιο ειναι το λικνο της ελευθερης εκφρασης, κατι το οποίο ειναι και νομικά κατοχυρωμένο ?
Που είναι οι Φιλελευθεροι πολιτικοί και που ειναι οι πνευματικοί Ανθρωποι του τόπου?
Κανένας δεν αντέδρασε.
Για αυτό λοιπον, προτείνω όπως ολοι οι blogger αναρτήσουμε την ίδια μέρα το ίδιο θέμα (θα μπορούσε να είναι ενα φίμωτρο, ενα σκίτσο, απλά μια μαυρη οθονη) ώστε να αποδείξουμε οτι ο σκοταδισμός και η φίμωση δεν θα περάσουν.
Παρακαλώ διαδώστε το. Θα μπορούσε η μερα να είναι η μερα των Φωτων, καθως θα εμπεριεχει και αλληγορική σημασία η πράξη αυτή. (Να τους φωτίσει ο Θεός π.χ).
Θεωρω οτι το η ουσία του blog, περαν απο τις ελαφρες συζητησεις και σχολιασμό ανωδυνων θεμάτων, επιβάλλει την αντίσταση .
Η ιστορία της Αστυνομίας είναι γεματη απο  γλαφυρές και αξιομνημονευτες ιστορίες (Κιτας, Χλώρακα κ.λ.π) και η κάθε προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινη γνωμη πρεπει να αντιμετωπιστεί.
Ειναι στο χέρι σου (μαλλον στο keyboard σου ) να βοηθήσεις.

5 σχόλια:

  1. Εν επειδή είμαστεν υποκριτές τζιαι μας ενδιαφέρει κάτι μόνο άμαν πονεί η πούγκα μας (βλέπε απεργίες καθηγητών κτλ). Άμαν πρόκειται να αντιδράσουμε για να διαφυλάξουμεν τα ανθρώπινά μας διακιώματα, εν έχουμεν υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ δεν ακολούθησα την ιστορία με τον Αρχηγό και τις πατάτες, αλλά προσωπικά δεν με πολυενδιαφέρει αν κάμνει ενδελεχή έλεγχο στις πατάτες, διότι έτσι κι αλλιώς δεν θα βρει τίποτα. (εν το χρόνο του που τρώει και τα λεφτά του φορολογούμενου, που αυτό γίνεται ούτως ή άλλως, πατάτες ορ νόου πατάτες, σε ολόκληρη την κυβέρνηση)
    Το ότι η αστυνομία είναι ανίκανη, αυτό είναι γεγονός, και φροντίζω να τους το λέω με κάθε ευκαιρία που βρίσκω, πίστεψε με.
    Εν τω μεταξύ έχω την εντύπωση ότι ο σημερινός Αρχηγός είναι λίγο πιο νόρμαλ από τους προηγούμενους και ότι γενικά σκαμπάζει...παρόλο που μπορεί να μην έχει χιούμορ :) μην ξεχνάς σε τι κατάσταση παρέλαβε την αστυνομία. Πρώτη φορά βλέπω μπάτσους να αντιμετωπίζουν ευθύνες και ποινές στην Κύπρο και υπάρχουν ξέρω γω πόσες πειθαρχικές έρευνες εναντίον αστυνομικών.
    Διόρθωσε με αν κάνω λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έγινε είδηση στο Associated press και τι μ αυτό. Και τη μεγαλυτερη σεφταλιά να ψήσεις πάλι είδηση θα γίνεις. To AP μετάδωσε την είδηση δεν κατέκρινε την κίνηση.

    Τώρα αν η αστυνομία στην Κύπρο είναι ανίκανη όπως λες έτσι ευκολά, πιστευω δείχνει απλά και μόνο εμπάθεια προς εμάς διότι μπορεί να σε φόβιζε η μαμά σου όταν ήσουν μικρός να φάς το φαγητό σου όλο αλλιώς θα φέρει τον κακό αστυνομικό. Αν δεν μπορούμε να σε ικανοποιήσουμε ως πολίτη (δε ξέρω ακριβώς τα παράπονά σου) σκέψου ότι ίσως αυτό να οφείλεται σε παράγοντες περαν της αστυνομίας, ίσως ναναι κάποιος νομος ή πολιτικές αποφάσεις.

    Κίτας. Οι ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. Τυχόν παράπονα Κεντρικές Φυλακές. Αν δεν αποδρούσε και αν τον φυλάγαν καλύτερα δε θα είχαμε τόσο ντόρο γι αυτόν.

    Χλώρακα. Πέρκι να ήσουν και νηπιαγωγείο τότε. Ξέρεις τα καθέκαστα πως έγιναν; Η απλά πετάσεις το όνομα Χλώρακα στο κείμενό σου. Σαν κάθεσαι στο σπιτάκι σου η κριτική είναι πολύ ευκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @patatoullis +1 points
    @pasxalina + 1oints
    Φιλε Αστυνομικέ
    Καταρχας, θα ηθελα να σου πω να μην συμπεριφέρεσαι σαν αβγαλτο κοριτσάκι που της σφύρισαν στον δρόμο και κοκκινισε. Εδω δικαιούσαι να τα πεις όλα χύμα, φτανει να ειναι εμπεριστατωμένα.
    Μιας και ανεφερες την μανα μου, θα ηθελα να σε ρωτησω τι είπε η δική σου μανα τοτε με τους 2 φοιτητές?Της ειπες οτι βαση των νομικιστικων προσεγγίσεων πρεπει να αθωωθούν οι 10 ή οτι πρεπει να πανε και οι 10 φυλακη?Τοτε, εαν θυμαμαι, μερικοι αστυνομικοί πηγαν να συμπαρασταθουν, έτσι?
    Το γεγονος της Χλωρακας ειναι ιστορία, και θα επρεπε να ξερεις οτι η ιστορια ενος οργανισμού διαμορφώνει την κουλτούρα του.
    Το γεγονος οτι είναι ανικανη καταρχας πηγαζει απο τον τροπο εισαγωγης και ξερουμε οτι ολα οι μέτριοι προς κουσποι μαθητες ειχαν πρωτο στόχο να γίνουν αστυνομικοί.
    Επισης, η εικονα που εκπέμπετε προς τα εξω διαμορφώνει την εικονα του κόσμου. Βαρεθηκα να βλεπω ρανταρ το απογευμα εξω απο τον Παπαφιλιππου ενω την νυχτα που γίνονται κοντρες δεν σας σηκωνει να στησετε ρανταρ.
    Επίσης βαρεθηκα καθε πρωι να γινεται της επι χρημασι εκδιδομενης το καγκελο (της πουτανας δηλαδη) καιη αστυνομία απούσα.
    Επισης, βαρεθηκα καθε κυριακη Ιουλιο και Αυγουστο, η αστυνομια να καταβαλλει "υπερανθρωπες προσπαθειες για απαβλυνση της κινησης προς Λευκωσία", και να στεκονται ολοι στην Αγια Βαρβαρα(Αληθεια, παιρνουν ματι καμια Λυμπιώτισα)
    Ειμαστε η πρωτη χωρα σε θανατους απο τροχαία και η σταση σας είναι παθήτική και προβλέψιμη. Δηλαδη ρανταρ στα ίδια σημεία, ουτε λογος για ελεγχόμενα τετράγων, παραβιάσεις σηματοδοτών κ.λ.π.
    Οπως επικροτώ τη σταση σας με τα αμπελοπούλια και αντιλαμβάνομαι οτι οι βουλευτες δικηγόροι εχουν αντικρουόμενα συμφέροντα με την Δυναμη.
    Θα ηθελα την απαντηση σου, αντιλαμβάνεσαι οτι δεν έιναι προσωπικό το θεμα και μπορείς να είσαι οσο καυστικός θελεις, αλλα τουλαχιστον αυτα που θα λες να τα τεκμηριώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ειμαι περήφανος για την υπόθεση της Αρμενίας, διότι δύο καλά παιδιά κατάφεραν και παρέσυραν ορισμένους αστυνομικούς να παραφερθούν και να τους κτυπήσουν ενω ήταν δεμένοι με χειροπέδες.

    Για το περιστατικό της Χλώρακας, πιστευω βλέπουμε όλοι μας πολλές αμερικανικές ταινίες που μπαίνουν τα SWAT μέσα και καθαρίζουν όλους τους κακούς με τους ομήρους να γλιστράνε αλώβητοι. Στην πραγματικότητα πολλά μπορούν να πάνε στραβά.

    Αυτό με τον τρόπο εισαγωγής απόδειξε το σε παρακαλώ, όχι να λες ξέρουμε. Ξέρουμε και μεις για πολλά άλλα επαγγέλματα πως μπαίνουνε. Πες μου και συ τι δουλειά κανεις αν θέλεις. Στην αστυνομία μπαινουνε αποφοιτοι κολλεγιών, πανεπιστημίων, του ΑΤΙ κλπ. Είμαστε μερικές χιλιάδες άτομα. Θα μπουνε και μετριοι μαθητές. Και κακοί μαθητές μπορεί να γίνου οι καλύτεροι αστυνομικοί. Είσαι τίποτα προκατελειμμένος με τους αδύνατους μαθητές;
    Εσυ αν δουλευεις σε εταιρία με 5 άτομα και είστε όλοι σπουδαγμένοι πάει να πει ότι ποσοστικά είστε εξυπνότεροι ε;

    Κάθε βράδυ έχει αστυνομία εκεί που λες στου Παπαφιλίππου. Απόδειξη τα πολλά εξώδικα για ταχύτητες και οι φάκελλοι για το δικαστήριο. Αν η αστυνομία είναι απούσα το πρωί όπως λες ίσως είναι επειδή σε 50 διασταυρώσεις στη λευκωσία, όλοι κάνετε τις ίδιες παρανομίες και αυτό είναι σαν χιονοστιβάδα που να προλάβει η τροχαία να σας δει όλους. Μα ποσοι νομίζεις δουλευουν τροχαία; Και αν καταγγείλει κάποιον να σου πω τι θα πείτε; Πρωί πρωί χρειάστηκε λεφτά η κυβέρνηση και μας καταγγέλνετε; Αφήστε μας να πάμε δουλειά μας.

    Αυτά που λες για την Αγιά Βαρβάρα, αντιλαμβάνεσαι στερούνται σοβαρότητας και πάεις να εκφυλίσεις το θέμα. Τι θελεις να κανουνε, θα στο εξηγήσω απλά, στεκουν εκεί που ενώνονται οι δύο αυτο-κι-νη-το-δρο-μοι και αυξάνεται η τροχαία κί-νη-ση. Αν συμβεί κάτι στο δρόμο προς Λευκωσία, να μπορούνε να πάνε γρή-γο-ρα. Αν έχεις καμιά εισήγηση πως να μην έχει συμφόρηση Κυριακές στην επιστροφή είμαστε όλο αυτιά. Θέλουμε να ακούσουμε απο μορφωμένους ανθρώπους.

    Θυμάσαι πριν δέκα χρόνια οι θανάτοι στην Κύπρο από τροχαία ανέρχοντο πάνω από 100 το χρόνο. Δέκα χρόνια μετά και με την αύξηση του πληθυσμού απ τους αλλοδαπούς, οι θανάτοι είναι στους 80 περίπου ή και πιο κατω. Κάποιος κάνει καλή δουλειά φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες