Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΝΟΙ στην Κυπρο και ανταγωνισμός υπηρεσιων

Με αφορμη τις διάφορες αποψεις που ακούγονται για τους ξενους (και εδω επιβάλλεται να υπενθυμίσω την αποψη του επιθεωρητη Καλαχαν για τις αποψεις
"Η αποψη είναι σαν την κωλοτρυπίδα-Ολοι εχουν απο μια και παντα νομίζουν οτι βρωμάει του άλλου") ακουσα διαφορα, σοβαρα και μη, ειδα διαφορες αντιδρασεις, σοβαρες και μη, και αισθάνθηκα αμήχανα, σοβαρα.
Ομως οι ξενοι βοηθουν και στην ανταγωνιστικότητα. Το παρακατω περιστατικό που παραθετω το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.
Ενα παιδί μιας γνωστής μου πηγε για fast food σε ενα μαγαζί, το οποιο για να μην μας αρχισουν στις μηνυσεις, να το πούμε ΜακΝτρόμπας . Το παιδακι ας το πούμε Τακούλη .
Που λετε, οπως τα παιδακια χλαπακιαζαν τα χαμπουγκερ, 55χρονος Κυπριος, της κατηγορίας επαταξαμεν-τον-μες-την θάλασσαν-αλλα-η-θαλασσα-επεταξεν-μας-τον-πίσω πλησιασε τα παιδιά και τους είπε οτι ειχε Κινεζούα, 10 λίρες ο ένας.
Τα παιδιά, ουτε που καταλαβαν τι σημανει Κινεζούα. Παει που λετε ο Τακούλης σπίτι και λεει στην μαμα οτι καποιος του προτεινε Κινεζουα προς 10 λιρες. Η μανα φρίκαρε, παει στο ΜακΝτρομπας , τους εφιστα την προσοχη και την διαβεβαιουν οτι  ο συγκεκριμενος δεν θα ξαναμπει στο καταστημα.
Την επομενη μερα, παει ξανα ο Τακουλης με τους φιλους του για φαγητό, και ο τυπος περιμενε στην στροφη. Φαινεται είχε αναδουλειες γιατι έπεσε στις 5 λίρες. Ξανα παει οΤακούλης στην μανα του, αυτη τα πηρε στο κρανιο και παει στην Αστυνομία.
Καταγγέλει την υποθεση στον αστυνομικό, αλλα ο βλάκας δεν καταφερε να συγκρατησει τα γελια του. Τοτε η Μανα Τακούλης ζηταει να δει τον Υπευθυνο(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΣΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.)Με τα πολλά, τα καταφερνει να τον δει. Του λεει την κουβεντα, αλλά ο τυπος καμια αντίδραση. Επαναλαμβάνει την κουβέντα, τραγικοποιόντας την περισσοτερο αλλα ο τυπος καμία αντίδραση. Στην τρίτη επαναληψη, κατι γίνεται. Ο αστυνομος (Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ), φανερα εκνευρισμενος σηκωνεται πανω και λέει:
ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΝ ΜΟΥΧΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ . ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΜΕΣ ΤΑ ΚΑΜΠΑΡΕ?

10 σχόλια:

  1. Σκέφτου ότι έχει που τες "νοικιάζουν" τζιαι μετά τις δίνουν σε "υπενοικίαση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά τουτος πρεπει να ηταν υποεργολάβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το ανέκδοτο σου και θα γελούσα και εγώ, απλά περίμενα με αγωνία το τέλος και νόμιζα θα κατέληγες ότι ο υπεύθυνος αστυνομικός ΗΤΑΝ εκείνος που τις πουλούσε τις Κινεζούδες. Τότε απογοητευτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Please πες μου ότι είναι ανέκδοτο και όχι πραγματικό περιστατικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι αληθινο περιστατικό. Συγγνωμη που δεν το εβαλα σαν τιτλο.
    @ASΤ. Φιλε αστυνομικέ, αντιλαμβανομαι οτι εισπραττεις την οργη του κοσμου για τους ανικανους και διεφθαρμενους αστυνομικούς. Το θεμα δεν ειναι οι διεφθαρμενοι, αλλα οι ανικανοι.
    Το επομενο ποστ θα ειναι αφιερωμενο στην αστυνομια, με στοιχεια και κοπιασε να τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί ο τύπος να ήταν αστυνομικός. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @aurora :Ο τυπος δεν νομιζω να ηταν αστυνομικός.Αλλα μερικοι αστυνομικοί ειναι κατι τύποι!!!
    Κανε υπομονη σε λιγες μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλως την απο τα μέρη μας.
    Stay tuned.Εχει και μερος βου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες