Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

"Εχω ενα καφενέ, στου λιμανιού την άκρη..."


Σας περιπαίζουμε για 50 χρόνια. Θελουμε- και μπορούμε- για άλλα τόσα



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΠΑΦΟΥ

  
Οι Αδελφοι Παφιοι για μια ακόμη φορά επαληθευσαν το γνωμικó" Eίμαστε ρεαληστες - Ζηταμε το αδυνατο".
 Σε συνέχεια της πρωτοτυπιας που πρωτοι εφαρμοσαν οι υπαλληλοι της Eurocypria, οι οποιοι εκαναν απεργία σε μια εταιρεία που ήδη ειχε κλείσει, η συμπαθης συνωμοταξία των Παφιων εστιατόρων εκαναν απεργία στους ...εαυτούς τους θελοντας να παραπονεθούν για την μείωση της εργασίας τους.

Οι Παφιοι που διαμαρτυρονται είναι οι ίδιοι που συναινουν στο να κοπουν 20,000 δεντρα για να κατασκευστεί ο νεος δρομος για το αεροδρόμιο.
Το καλύτερο ομως ειναι τα αίτηματα τους. Σας παρακαλώ όπως απομακρύνετε τα παιδιά απο τον υπολογιστή καθως και άτομα που λαμβάνουν ψυχοφάρμακα (prozac, zoloft, xanax ) γιατί πιθανον να απορυθμιστουν και να εκδηλώσουν μανία καταδίωξης και διπολικές διαταραχές.

Ζητούν (ετοιμαστείτε) οπως καταργηθεί (νατο, έρχεται) το all inclusive(εγω σας προειδοποίησα παντως)!!!Επισης ζητουν και την κατοχυρωση του επαγγελματος τους,  το οποίο φανταζόμαι οτι δεν ξερουν καν τι σημαίνει και απλως το είδαν καπου γραμμενο και τους άρεσε.

Αδελφοι Παφιοι, κατοχυρωση του επαγγελματος παει να πει οτι το επαγγελμα σας θα ρυθμιζεται απο μια Αρχη και θα απαιτούνται και προσόντα, οπως π.χ. πτυχιο μαγειρικής, τραπεζοκόμου κ.λ.π Ετσι δεν θα μπορείτε καν να προσλαμβάνετε τους Πακιστανους αδήλωτους σαν γκαρσόνια και τους κινεζους φοιτητές σαν μάγειρες.

Οσο αφορα την καταργηση του all inclusive, εισηγουμαι οπως απαγορευτει η είσοδος στην Κυπρο τουριστών με διατροφικους περιορισμούς οπως διαβητικοί, παθησεις του γαστρεντερικού, ανορεκτικών, ατόμων με χαμηλο δείκτη μαζας σώματος, χορτοφάγων και υπερχοληστερολαιμικων .

Ενδιαμεσα, εισηγούμαι οπως συνεχίσετε την απεργία σας, για τα επόμενα 22 χρόνια, μεχρι να συμμορφωθουν οι κωλοτουρίστες και να έρχονται να σας ακουμπούν 50 ευρω το άτομοα για βραστες μπυρες, χαλασμενα ψάρια, πατατες τηγανησμενες σε λάδι που ουτε αυτοκινητο δεν θα κινούσε και σέρβις Πακιστανού ανειδίκευτου εργάτη.

8 σχόλια:

  1. Τουρισμός κλειστού τύπου σημαίνει all inclusive? Ε τι είναι το πρόβλημα αφού οι παραπάνω τουρίστες εν για πακέτα που ψάχνουν...Μπορεί και να είναι ο μόνος λόγος που έρχονται Κύπρο εκτός που τον ήλιο....τσ τσ τσ.
    Τέλοσπάντων, δηλαδή τωρά που σου άφησα σχόλιο σημαίνει ότι ψηφίζω Φανιέρο για βουλευτή; Χμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακόμα 50 χρόνια θα ζουν από τις αποταμιεύσεις τους...δεν πειράζει ...το πρόβλημα τους είναι ότι από τα αλώνια βρέθηκαν στα σαλόνια νομίζοντας ότι το εισιτήριο είναι δίχως επιστροφή... καλωσορίσατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν εγώ πήγα πάφο .......μετάνιωσα αυτό που θα έλεγα. τέλος πάντων, ας κλείσουν. όσοι έχουν κόκκαλο θα επιβιώσουν. εγέμωσεν η πάφος εστιάτορες και καταστηματάρχες. όλους εν σας σηκώνει η τουριστική κίνηση, γυρίστε το στην πελεκανιτJί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @pasxalina
    Φανιερος βουλευτης, υπάρχει καλύτερο?Ο ανθρωπος θα τα λεει χύμα και τσουβαλάτα.
    @κλειδαριθμος
    Σωστός
    @skonte
    O καθε τσοπανης ανοιξε gourmet restaurant

    Η μεταφραση all inclusive = κλειστου τυπου είναι παφίτικη?Το καμπριο, που ειναι ανοικτού τυπου πως το λενε αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τυπική κυπριακή νοοτροπία "Για τα χάλια μας φταίνε πάντα οι άλλοι, ποτέ εμείς". Λυπηρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το all inclusive πακέτο είναι μια τέχνη που οι ξενοδόχοι μας ανακάλυψαν όχι γιατί αγαπάνε τον τουρίστα αλλά γιατόι μετά τις μαλ... που έκαναν (δες πχ. ναρκωτουρισμός της Αγ. Νάπας το 97-03 που έδιωξε τότε σχεδόν όλες τις άλλες εθνικότητες πλην των Άγγλων) ... αλλά γιατί αν δεν το έκαναν θα έχαναν τα γκρουπ (Άγγλων, Ρώσσων, Εβραίων, κλπ) και θα έβαζαν λουκέτο.

    Προσωπικά θεωρώ πως το γενικότερο πρόβλημα είναι η επικέντρωση στον ξενοδοχειακό τουρισμό και όχι μόνο τα πακέτα all inclusive γιατί αυτός τείνει να αφήνει κέρδος μόνο στους ξενοδόχους και σε όσους συνεργάζονται μαζί τους ... ενώ ένας σχεδιασμός που δεν επικεντρώνεται στα ξενοδοχεία μπορεί να αφήσει χρήματα π.χ. και στο μπακάλη του χωριού ΑΝ...

    (μεγάαααλο ΑΝ)

    ...υπάρχει καλός σχεδιασμός, μελέτη και ποιότητα μαζί με ανταγωνιστικές τιμές... σε συνδιασμό με επίπεδα κουλτούρας / πολιτισμού που θα δίνουν λόγο στον τουρίστα ΝΑ ΘΕΛΕΙ να καταλύει εκτός ξενοδοχείων ή να ξεμυτά από αυτά.

    Κατά τα άλλα... Ωκύαλε, εδώ έχουμε μια περίπτωση με "πελάαααατεεες" που ψάχνουν το Βέγγο τους. Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αγρινο
    Μα οι πελααατες αυτοι είχαν το Βεγγο (Δημαρχο πρωτη γραμμη).Ο οποίος ουτε να δεσει τα κορδονια το Βεγγου.
    Αυτο με το all inclusive μου θυμίζει την κουβέντα "πουτανα είναι αυτη που παει με όλους εκτος εμενα". Ετσι και οι Παφιοι κοπτονται (δηθεν) για την ποιότητα του τουρισμού και την προβολή της φιλοξενίας μας, την οποια υπηρετουν με κράχτες, ξενο φθηνο ανειδικευτο προσωπικό, πλαστική καρέκλα και gammon steak.(Ειλικρινα, δεν αντεχω να δω αλλη διαφημιση εστιατορίου με gammon steak).
    Ας καταλάβουν οτι ο ξενος που ερχεται απο την Ευρωπη έχει ψηλο επιπεδο αισθητικής και τα ώπα, γειαμας κ.λ.π, πλεον δεν έχουν πέραση.
    Ειχα παει φετος Βορειο Αιγαιο και η συγκριση και μονο μου φερνει θλίψη.
    Μόλυβος και ξερό ψωμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ωκύαλος

    Πριν καν μπει τούτος ο μήνας είχαν αρχίσει με τα Χριστουγεννιάτικα.

    Πριν καν πλησιάσει ο Μάης των βουλευτικών αρχίσαν με τα...

    Θα δεις πολλούς "πελάααατες" να προσπαθούν να τους "αγοράσει" ο όποιος βουλευτής / το όποιο κόμμα. Οι δήμαρχοι αυτή τη στιγμή εν κομπάρσοι / οργανωτές της εμπορικής πράξης.

    Όπως θα δεις και πολλούς "Βέγγους" να διατάσσουν πελάτες να βγουν στους δρόμους για να φωνάξουν υπέρ / κατά.

    Και ως το Μάη... όποιος προλάααααββββεεειιιι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες