Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμάντια στο Αιγαίο ΡΕΓΚΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ






Καθε χρόνο διεξάγεται στο Αιγαιο ενας διεθνης ιστιοπλοικός αγώνας, η Ρεγκάτα Αιγαιου.
Ο εξης αγώνας εχει το διαφοροποιόν χαρακτηριστικό (differentiating advantage ελληνιστί) ότι κάθε χρόνο σταματά σε διαφορετικά νησιά. Φετος είχαμε την τυχη/προνόμιο/ευλογία να το πω να πάμε Θασο, Σαμοθράκη, Λημνο και Μυτιλήνη.


Εαν καποιος αναλογιστει οτι η Σαμοθράκη κατα την μυθολογία ειναι το νησί του Αιόλου και η Λημνος κατα τον Ομηρο ονομαζόταν και ανεμόεσσα, λογω των ισχυρων ανέμων, τοτε οι προσδοκίες μας για εντυπωσιακες, γρηγορες αλλά και άγριες ιστιοδρομίες ητανε πληρως αιτιολογημένες.

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:ΘΑΣΟΣ
Η Θασός είναι ενα πανεμορφό νησί. Για να παρετε μια ιδεα, φανταστείτε να πλημυρίσει η Κυπρος μεχρι το Τροοδος και η αμμος του Πρωταρά να φτάσει στον Καλοπαναγιώτη.Αυτή είναι η Θάσος.




Oρεινά χωριά, πλήρης απουσία ττοπουζοκυπραίων, ωραίος κόσμος και ψηλή αισθητική συνθετουν το τοπίο. Απιστευτες παραλίες και πευκα μεχρι τη θαλασσα. Επίσης πρωτη φορά παραγγειλα φραπε ομιλωντας την ελληνική γλώσσα και το καταευχαριστηθηκα, καθως τωρα στην λευκωσία μονο με πολωνικά και εσθονικά μπορείς να συνεννοηθείς. Κατσικάκι στον Θεολόγο, μια παραλία που την λένε Παράδεισο, συναυλία στο αρχαιο Θέατρο με τους Χειμερινούς Κολυμβητές και ουζάκι στο Καρναγιο αποτελούν ορισμένα στοιχεια στο να ξεκινήσει πολύ καλά μια απαιτητική εβδομάδα.

*Το ξέρατε ότι πολλοί απο τους στίχους των Χειμερινων Κολυμβητων είναι γραμμενοι απο ενα μαγκα παππού, τον μπαρμπα Σταυρο Καραμανιώλα, ο οποίος έιναι 100 χρονων και ακόμα εμφανίζεται στις συναυλίες?Το μυστικό του είναι ότι ζει δυο μήνες στο χωριο και 2 στη στάνη, εναλλαξ με τη γυναίκα του .Η απλότητα των στίχων αναδεικνύει το μεγαλείο τους.

Επόμενο μαθημα:ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες