Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ


Τελικά όλη αυτή η διαφήμιση για την ανακύκλωση και τα σκουπίδια, μας βγήκε σε καλό. Ποιος να το φανταζόταν ότι τα τενεκεδάκια που μιλούσαν στη διαφήμιση θα συνετειναν (με το τρόπο τους ) στη διάσωση του μωρού.
Και επεξηγώ: Η καθαρίστρια σιγοτραγουδούσε αυτό τον σκοπό οταν μπήκε στο δωμάτιο και απο ένστικτό κοίταξε τα σκουπίδια.Και βρήκε το μωρό, το οποίο μάλλον δεν το αφησαν οι γιατροί. Πιθανόν ο μπόμπιρας να είχε δηλώσει με το καλήμερα, εθελοντης στην ανακυκλωση και βοηθούσε στο διαχωρισμό των σκουπιδιών.
Περαν της πλάκας, ολοι οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη και μια τεράστια υποστήριξη στην καθαρίστρια. Μπορεί εσύ, φανταστικέ μου αναγνώστη να πηγες για σπουδές Αθήνα, Αγγλία, Αμερική, να είσαι απόφοιτος του English School, ο οποίος τώρα κατεβάζει καντήλια για αυτά που συμβαίνουν και υπογράφει petitions, αλλά μερικοί απο εμάς δεν ήταν τόσο τυχεροί.
Φανταστείτε τώρα δηλαδή την καθαρίστρια.Μπορεί να την λένε κυρία Αννού, κυρία Μαρία και πιστευω ότι θα κανει και καφέ μερακλίδικο. Κατα πάσα πιθανότητα θα ανήκει στην ΠΕΟ και η εγνοια της είναι να παντρεψει τα κοπελλούδκια της, όπως κάθε Κυπρία μάνα.
Αυτή λοιπόν η Κυρία, είχε τα άντερα( για να μην πω άλλη λέξη) να σηκώσει μπόι και να διακινδυνευσει τα κεκτημένα της, γιατι στο Καθαρίστρια Vs Νοσοκομείο Λεμεσού, λογικά καποιος θα στοιχιμάτιζε υπερ του 2.
Αλλά αυτή δεν τράβησε πίσω γιατί καταλαβε ότι η αξία μιας ζωής, ακόμα και της συγκεκριμένης, είναι ανεκτίμητη.Κρίμα που κανένας δεν την προστατευσε. Εαν αντέξει μεχρι το τέλος,θα είναι ηρωίδα. Γιατί αύριο μπορεί να μην κάνει καλά την δουλειά της και να την στείλουν μετάθεση στον Πύργο ή στο Παραλίμνι να καθαρίζει το χωρο οπου ζει το προστατευόμενο νερόφιδο. (Για το οποίο μας τρέχουνε οι Ευρωπαίοι, αλλά αυτό μία άλλη φορά).

Ενα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε τεχνηέντως απο μερικά μέσα για να απαμβλύνει λίγο το αισθημα της κοινής γνώμης, αφορούσε το μεγεθος της οικογενειας και συγκεκριμένα το γεγονός οτι ο μπόμπιρας ητανε το 4ο ή 5ο παιδί της οικογένειας.WTF? Δηλαδη επειδή το αντρόγυνο είχε εμπεδώσει την τεχνική της αναπαραγωγής, είτε δηλαδή επειδή τους αρέσει η διαδικασία, αυτό μειώνει σε οποιοδήποτε βαθμό τις ευθυνες ή το μέγεθος της αμέλειας?Δεν θυμαμαι να άκουσα καποιο δολοφόνο να εγκαλείται το γεγονός ότι π.χ. ο μακαρίτης είχε ακόμα 10 αδέλφια, αρα μικρό το κακό.

Οπωσδήποτε δεν θα μπορούσα να αφησω χωρις σχολιασμό την αμεση απάντηση του Νοσοκομείου. Εαν μοναδικέ μου αναγνώστη τα πάρεις στο κρανίο με κάποια υπηρεσία κρατική και στείλεις επιστολή οπου τους απειλείς, π.χ. τους υπόσχεσαι λάκκο με ασβέστη, που είναι και στην μόδα τώρα, θα είσαι τυχερος εαν σου απαντήσουν εντός ενός μηνός. Η απαντηση θα ειναι του τυπου" Λαβαμε την επιστολή σας και το θεμα θα εξεταστεί το συντομότερο" .Πολυ πιθανο να προσθέσουν "Τα σχόλια σας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για βελτίωση της υπηρεσίας μας".
Στην προκειμένη περίπτωση, σε κατι ώρες, το νοσοκομείο Λεμεσού είχε έτοιμη απάντηση.Υποπτο?

Μηπως αυτή θα έπρεπε να είναι η γυναίκα της χρονιάς?
Αλλά και πάλι, μπορεί να είμαι λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμενουν το μνημονιο πως και πως

Αναγνώστες