Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή στα εναλλακτικα φάρμακα

Αρκετοι φίλοι ερχονται και με ρωτούν για διάφορα φάρμακα, γιατρούς και επεμβάσεις. Ειναι γεγονός ότι πάντα εκφράζουν μια ανησυχία και ενα προβληματισμό, παρόλο που εμπιστεύονται την άποψη μου. Θελουν παντα επιβεβαίωση καθως δεν υπάρχει trade-off για την υγεία.
Παραδόξως όμως, οταν ακουν για εναλλακτική ιατρική και ομοιοπαθητική όλες οι αμυνες τους χαλαρωνουν και ειναι πολυ πιο δεκτικοί. Αυτη η υπερβολικα θετική σταση  οφείλεται κυριως στο γεγονος οτι τα φαρμακα ειναι φυτικά,άρα ασφαλή.
Και σε αυτό ακριβως το σημείο ειναι που θελω να επιστήσω την προσοχή σας.
Τα περισσότερα απο τα φαρμακα που λαμβανει καποιος είναι φυτικης προελευσεως. Ενδεικτικά αναφερω οτι πηγες μερικων απο τα πλεον δημοφιλή φαρμακα είναι η ιτιά, μυκητες, κελυφος σαλιγκαριού καθως και μικρόβια.
Αυτό δεν σημαίνει οτι ενα τετοιο φαρμακο δεν μπορεί πολυ ανετα να σε στείλει να βρεις τον Ελβις.
Στη συνέχεια, αφου ανακαλυφθει το μοριο, ακολουθως γίνονται οι πρωτες μελετες σε εργαστηριο για να αποφασιστει η δόση και η φαρμακομορφή. Ακολουθως  γίνονται οι 3 φασεις κλινικών μελετων οι οποιες ειναι τυφλές(δηλαδη ουτε ο γιατρός ουτε ο ασθενης ξερει εαν παιρνει το προς μελετη φαρμακο ή το φαρμακο αναφοράς) τυχαιοποιημενες( δηλαδη οι ασθενεις χωριζονται σε δυο ομαδες ωστε να εχουν τα ιδια χαρακτηρηστικα) και το σημαντικότερο είναι οτι η εταιρεία εχει δηλώσει απο πριν το στόχο της μελετης, δηλαδη τι θελει να αποδείξει, κατι που ονομαζεται primary endpoints. Ετσι, καμιά εταιρεία δεν μπορεί να ξεγελάσει το FDA, καθως ακομα και εαν ενα φαρμακο αποδειχθει σωτηριο σε μια διαφορετική ενδειξη σε σχεση με εκεινη που δηλωθηκε, θα πρεπει να επαναλαβει τις μελετες .
Ακολουθως, ολες οι ρυθμιστικες και εποπτικές αρχες διατηρούν αρχείο με τις παρενεργειες όλων των φαρμακων και σε περιπτωση οπου μια παρενεργεια εμφανιζεται με αυξημενο ρυθμο, τότε η εταιρεία αναγκάζεται να ενημερωσει γραπτως τους γιατρους και να επιστήσει την προσοχη. Εαν αυτη η τάση συνεχιστει, τότε αυτό αναγράφεται στο κουτί (Black Box Warning).
Υπαρχει ο μυθος οτι οι παντοδυναμες φαρμακευτικές εταιρείες μπορουν να ελεγξουν αυτές τις Αρχες. Η απαντηση ειναι ενα τεραστιο όχι. Μπορει μια εταιρεία να δελεάσει ενα γιατρό ωστε να αυξησει το μεριδιο της στην αγορά, αλλα πιστεψτε με δεν μπορεί καθόλου να παρεμβει σε αυτά τα θεματα. Τουναντίον μαλιστα, πολλες εταιρείες οικιοθελως αποσυρουν φαρμακα οταν ο ΕΜΕΑ (Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων ) κρινει ότι ενα προιον εμφανίζει αυξημενες παρενεργειες μετα την εισαγωγη του στην αγορά.
Το σημαντικοτερο χαρακτηριστικό ειναι οτι οι ανεπιθυμητες ενεργειες των φαρμακων ειναι προβλεψιμες (εχουν εμφανιστει στις πρωτες μελετες), αντιμετωπίσιμες (η καθε εταιρεία εκδίδει οδηγίες αντιμετωπισης) και το σημαντικότερο οτι η συχνότητα τους είναι γνωστή.
Απο την άλλη, οι εναλλακτικές θεραπειες εχουν διαφορετικό καθεστως εγγραφης αρα δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν κλινικές μελετες μεγάλης εκτασης ουτε να υποβαλουν φακελους με τοξικολογικές , φαρμακολογικες εξετασεις όπως τα φαρμακα.
Στην Ιατρική συμβαίνει το εξης παραδοξο: Εαν ο παραγοντας Β εμποδίζει την εμφάνιση της ασθενειας Γ, και ο παραγοντας Α αυξανει τον Β, αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα οτι το Α μειωνει το Γ. Αυτό πρεπει παντα να αποδειχθεί μεσα απο κλινικές μελετες.
Κλασσικό παραδειγμα οι βιταμινες. Ολοι πινουν ειτε απο συνηθεια, ειτε για τονωση, ειτε επειδη κανουν κακή ζωη . Λιγοι ομως ξερουν οτι η βιταμινη Α αύξησε τα επιπεδα καρκινου σε 18000 καπνιστες, σε μια τεραστια μελετη η οποία δημοσιευτηκε στο New Englanda Journal of Medicine, το οποίο ειναι το Αγιο Δισκοπότηρο της Ιατρικής. Ολοι περιμεναν οτι βαση της κοινης λογικης οτι ο  καρκινος σε καπνιστες οφείλεται σε οξειδωτικες και η βιταμινη Α μειώνει τις οξειδωτικές ρίζες, αρα θα είχαμε μειωμενα περιστατικά καρκίνου.
Αυτό μου ξαναυπενθυμίζει το ποσο κριτικά ( ισως και δυσπιστα) πρεπει να στεκομαστε σε ότι λαμβάνουμε. Αυτο ειναι πιο επιτακτικό σε μια Χωρα οπου η ατιμωρησία και η αμαθεια επιτρεπουν σε όλους να έχουν ισχυρη αποψη για καθε θέμα.
Στην ιατρική, για να έχει βαση καποια ιατρική άποψη πρέπει να δημοσιευτεί σε καποιο ιατρικό περιοδικό (Journal). Αναφορες σε συνεδρια εχουν μικρότερο εκτόπισμα.
Απο τις αναφορες σε περιοδικά, οι σχεδιασμενες διπλες τυφλες τυχαιοποιημενες μελετες χαιρουν της περισσότερης εκτιμησης, ενω αναφορες σε μεμονωμενα περιστατικά (case study)της μικρότερης.
Απο εκει και κατω, τεραστια σημασία εχει το περιοδικό που θα ανακοινωθεί κατι. Αυτο οριζεται μεταξυ άλλων και απο τον Impact Factor που εχει καθε περιοδικό.
Αυτό με οδηγεί στο σημείο οπου ηθελα να θιξω απο την αρχή. Η απελπισία αποτελεί κακο σύμβουλο και ειναι πολυ ευκολο καποιος καποιος να ξοδεψει χρονο, χρημα αλλά και ελπίδα ψάχοντας θεραπεία σε αμφίβολες θεραπείες. Μην ξεχναμε οτι αυτες οι θεραπειες ειναι και επικίνδυνες, γιατί ειναι αφελες να πιστευει καποιος οτι υπαρχει καποια θεραπεια χωρις παρενεργειες. Ειναι γνωστό τό μότο οτι" θεραπεια χωρις παρενεργειες ισον χωρίς ενέργειες"
Πριν απο μερικές μερες ,ενα αξιολογο περιοδικό το Archives of Diseases in Childhood εκρουσε τον κωδωνα του κινδυνου για τις εναλλακτικές θεραπείες σε παιδιά ενω ηδη στη Γερμανία ενα τετοιος γιατρός ηδη εκτίει ποινη φυλακισης καθως τρια διαβητικά παιδιά επεσαν σε διαβητικό κωμα, καθως τους διέκοψε την ενδεικυόμενη θεραπεία.
Επισης το FDA καθε μερα εκδίδει warnings για σκευασματα που είτε περιέχουν αδηλωτες ποσοτητες φαρμακευτικών ουσιων είτε εκδηλωσαν επικινδυνες ανεπιθυμητες ενεργειες.
Εαν ακομα εχετε αμφιβολίες διαβαστε για το belladona, ενα φυτο που διδεται κατα κορο στην εναλλακτική ιατρική. Μονο και μονο, η προελευση του ονοματος του θα σας πείσει. Και για τους δυσπιστους, τους προτρεπω να διαβασω Μπουκοφσκι και τα "ταξιδια" που εκανε υπο τη επηρρεια ενος ταπεινου μυκητα, ο οποιος υπαρχει παντου στο Μεξικό, του πεγιότ και της μεσκαλίνης.
Το take home message: ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

To θαυμα των Χριστουγέννων (Ανευ πρακτικής σημασίας)

Χθες πραγματοποιήθηκε το θαυμα των Χριστουγεννων. Οχι, δεν περπατησε κουτσός, ουτε τυφλός είδε το φως του.
Ο Ντινος επεστρεψε στον Μαριο. Ναι, αγαπητε μου αναγνώστη, ο Ντινος Μιχαηλίδης επέστρεψε στο ΔΗΚΟ.
Θυμαμαι τον κ Μιχαηλίδη απο τοτε που ελεγε τις ειδησεις στα τούρκικα η μητερα του Χρυσανθου Τσουρουλη. Που παντα ξεκινουσε με το Birasora, Yiaksabas Kyprianoy .
Επισης, θυμαμαι οτι οταν τον έδειχνε η μανα μου έλεγε "ιντα που εκαμε παλε ο κατσιαρίστρας" ενω ο παπας μου κουνουσε το κεφαλι του. Δεν ξερω εαν συμφωνουσε ή απλα δεν ηθελε να ανοίξει κουβέντα με την μανα μου.
Που λετε, αυτη ειναι το come back της χρονιάς. Ο κ Μιχαηλίδης ανοιξε και ενα κόμμα, αλλα φαινεται και λογω της κρίσης, ακριβωνει και το νερο απο του χρόνου, ειπε να το κλείσει και να κανει merge με το ΔΗΚΟ.
Η αποφαση ητανε ομοφωνη και συμφωνησαν και τα 9 μελη του κόμματος. Ακολουθως όλοι οι ψηφοροροι του κομματος επιβιβαστηκαν σε δυο Honda civic και μεταβηκαν σε ταβερνα για να το γιορτάσουν. Οι φημες οτι όλο το κομμα χωρεσε σε 2 τραπέζια εξετάζονται.
Το χάζι ομως αφορά την απαντηση του ΔΗΚΟ. Ο Καρογιαν πηδα απο την χαρά του, ενω ο Κυπριανου ζητησε να του απολογηθεί για το ότι εφυγε απο το ΔΗΚΟ το 1997. Η στηλη  εισηγείται οπως ο κ Μιχαηλίδης για τιμωρια να γραψει 800 φόρες το "ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΚΟ" σε μπλε τετραδιο staedler και να το αναρτησει και στο facebook.
To ονομα του κομματος του ητανε ΑΔΗΚ, κατι μεταξυ ΑΗΚ και ΑΤΗΚ  δηλαδή.Νομιζω οτι σημαίνει Αδικημενοι Κυπραίοι, ενω πριν λίγο ενας παρεας μου σφυρισε οτι μαλλον σημαινει Αλληλεγύη στους Διπλοσυνταξιούχους Κύπρου.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ιατρική Ατάκα της Χρονιάς

Αγαπητέ μου αναγνωστη
Καθως πλησιάζουμε το τελος της χρονιάς, θα ηταν καλό να μαζεψουμε όλα τα διαμάντια που εκστόμισαν οι διαφόροι συντοπίτες μας, ώστε να αναλογιστούμε τι στο καλό γυρευουμε εδώ.

Ξεκινω απο την Ιατρική Ατάκα της Χρονιας

Η Ιατρική Ατακα της χρονιας απονεμεται στο Υπουργείο Υγείας  για την Θεικη του ατακα
"Το σεξ σε ατομα ανω των 65 ετων ειναι ανευ πρακτικής σημασίας"
και για αυτό τον λόγο δεν καλυπτουν την προστατεκτομη με την νεα μεθοδο η οποία μειώνει την στυτική δυσλειτουργία.
Παντως εγω διαφωνω :Σκεφτείτε ποσοι ανω των 65, απο βουλευτές μεχρι υπουργους, μας πηδουν καθε μέρα κανονικά?
Εχω επισης και την αίσθηση οτι πολλοι ανω των 65 θα ηθελαν να εξηγησουν την πρακτική σημασία στο υπουργείο.
Απο την άλλη, τι σημαινει πρακτικής σημασίας?Ενας βιαστης π.χ. μπορεί να ισχυριστεί οτι η συνευρεση ητανε ανευ πρακτικης σημασίας και να την γλυτώσει?
Επισης, εαν το ετερο ημιση δεν γουσταρει, μπορείς να του πεις "ελα μωράκι μου να κανουμε ενα γρήγορο, ανευ πρακτικής σημασίας?"
Ή ακόμα στο γήπεδο, ακούσατε να φωναζουν, οι Αελίστες στους Πορτοκαλί "Στο γηπεδο αυτό θα σας κανουμε σεξ  πρακτικής σημασίας "?
Θα μπορούσε να είναι και ατάκα για να την πεσεις σε γκόμενα "Θα σου κάνω πρακτικής σημασίας μεχρι να δεις την Σαντορίνη".
Aκομα, σε τροχαίες παραβάσεις "πρακτική σημασία που σου χρειάζεται εσενα μωρή".

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ- ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ


Ο αρχηγος της Αστυνομίας Κυπρου αποφάσισε να μελετησει ενδελεχώς τα επεισόδια των "Πατατων"ώστε να διαπιστωθει κατα ποσο στοιχειοθετούνται ποινικές, πειθαρχικές ή και άλλες ευθυνες εναντιον των συντελεστών. Αυτό εγινε ειδηση και στο Associated Press.
Η λεξη αρχηγός, που απο μονη της θα επρεπε να εμπερικλείει τις έννοιες σοφία, ωριμότητα, σεβασμό, στην προκειμένη περίπτωση φαινεται οτι εμπερικλείει ισοπεδωτική δύναμη.
Ειναι γνωστό οτι η αστυνομία στην Κύπρο ειναι ανίκανη και αυτό είναι πολυπαραγοντικό. Αυτό ομως θα το αναψηλαφίσω αργότερα.
Το λυπηρό είναι ότι κανενας δεν αντεδρασε. Που είναι οι Ακαδημαικοί, που υποτιθεται οτι τo πανεπιστήμιο ειναι το λικνο της ελευθερης εκφρασης, κατι το οποίο ειναι και νομικά κατοχυρωμένο ?
Που είναι οι Φιλελευθεροι πολιτικοί και που ειναι οι πνευματικοί Ανθρωποι του τόπου?
Κανένας δεν αντέδρασε.
Για αυτό λοιπον, προτείνω όπως ολοι οι blogger αναρτήσουμε την ίδια μέρα το ίδιο θέμα (θα μπορούσε να είναι ενα φίμωτρο, ενα σκίτσο, απλά μια μαυρη οθονη) ώστε να αποδείξουμε οτι ο σκοταδισμός και η φίμωση δεν θα περάσουν.
Παρακαλώ διαδώστε το. Θα μπορούσε η μερα να είναι η μερα των Φωτων, καθως θα εμπεριεχει και αλληγορική σημασία η πράξη αυτή. (Να τους φωτίσει ο Θεός π.χ).
Θεωρω οτι το η ουσία του blog, περαν απο τις ελαφρες συζητησεις και σχολιασμό ανωδυνων θεμάτων, επιβάλλει την αντίσταση .
Η ιστορία της Αστυνομίας είναι γεματη απο  γλαφυρές και αξιομνημονευτες ιστορίες (Κιτας, Χλώρακα κ.λ.π) και η κάθε προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινη γνωμη πρεπει να αντιμετωπιστεί.
Ειναι στο χέρι σου (μαλλον στο keyboard σου ) να βοηθήσεις.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΕΛΙΚΑ

Άδεια για προσωπικούς λόγους



  • Στόχος η διεύρυνση των κριτηρίων με βάση τα οποία παραχωρείται άδεια απουσίας με απολαβές για προσωπικούς λόγους, (π.χ. παραχώρηση άδειας με απολαβές και στους δασκάλους που παρακάθονται σε εξετάσεις για απόκτηση 2ου πτυχίου, όπως συμβαίνει με τις περιπτώσεις των μεταπτυχιακών, κλιμακωτή παραχώρηση άδειας κατά περίπτωση τόσο για αποφοίτηση τέκνου όσο και για αποφοίτηση του ίδιου του εκπαιδευτικού κ.λπ.).


  • Ταυτόχρονα, να επιδιωχθεί ρύθμιση με βάση την οποία θα καθίσταται δυνατό αριθμός ημερών της άδειας για προσωπικούς / οικογενειακούς λόγους να μπορεί να χρησιμοποιείται από τους επηρεαζομένους χωρίς να απαιτείται να δοθούν από αυτούς συγκεκριμένοι λόγοι, προστατεύοντας έτσι το ιδιωτικό απόρρητο του επικαλουμένου τους «προσωπικούς λόγους» όπου αυτός θεωρεί ότι δεν πρέπει να τους αναφέρει.




  • Παράλληλα, αριθμός ημερών, από τις 12 εργάσιμες κάθε σχολικής χρονιάς, να πιστώνεται στους δικαιούχους, για να μπορεί να χρησιμοποιείται από αυτούς σε κατοπινό στάδιο, χωρίς να απαιτείται να δοθούν, για το σκοπό αυτό, οποιοιδήποτε λόγοι.






Εκπαιδευτική άδεια


  • Στόχος η παραχώρηση εκπαιδευτικής άδειας σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως του αν αυτοί είναι επί δοκιμασία ή του πότε αρχίζει ή άρχισε ο επί δοκιμασία διορισμός τους. Διεύρυνση των όρων παραχώρησης εκπαιδευτικής άδειας, ώστε να καλύπτονται και σπουδές για την απόκτηση πρόσθετου προσόντος πτυχιακού επιπέδου. Επίσης, οι μικρής διάρκειας άδειες απουσίας, που αποδεδειγμένα χρειάζονται για εκπαιδευτικούς λόγους, να θεωρούνται ως εκπαιδευτικές.






Άδεια ασθενείας


  • Στόχος, σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές Οργανώσεις, είναι όπως αντικρίζονται με διαφορετικό φακό οι περιπτώσεις συναδέλφων, περιλαμβανομένων και των εκτάκτων, που πάσχουν από σοβαράς μορφής ασθένειες ή παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.


            Επίσης, η διάρκεια της άδειας με πλήρεις και με μισές απολαβές να αυξηθεί κατά το δυνατό.






Άδεια μητρότητας


  •  Στόχος μας θα είναι η αύξηση της άδειας μητρότητας για να φθάσουμε στα επίπεδα των άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


  • Ένα θέμα το οποίο είναι συνυφασμένο με τη μητρότητα είναι και ο χρόνος θηλασμού. Πρέπει να εφαρμοστεί ο σχετικός Νόμος που αναφέρει ότι παραχωρείται 1 (μία) ωρολογιακή ώρα στη μητέρα μέχρι το παιδί να γίνει 9 μηνών, ή άλλη φόρμουλα που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το αίτημα κατά ισότιμο τρόπο.






Γονική άδεια


  • Να επιδιωχθεί όπως είτε ολόκληρη ή μέρος της γονικής άδειας παραχωρείται με απολαβές, αφού όπως παραχωρείται σήμερα είναι δώρο άδωρο.






Άδεια χωρίς απολαβές


  • Να καθοριστούν με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους είναι δυνατή η παραχώρηση άδειας χωρίς απολαβές.






Άδειες Εκτάκτων


  • Οι διοριζόμενοι επισυμβάσει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους μόνιμους υπαλλήλους, ενώ οι αντικαταστάτες να τυγχάνουν ανάλογης και πιο ανθρώπινης μεταχείρισης απ’ ό,τι ως σήμερα.






Άδειες για λόγους δημοσίου συμφέροντος


  • Ανάμεσα στις περιπτώσεις που προβλέπονται για τη χορήγηση άδειας για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να περιληφθούν και αυτές της παράτασης της άδειας μητρότητας (12 εβδομάδες) και της γονικής άδειας (η οποία να είναι και με απολαβές).









Okyalos et al. In Press


Τα παραπανω έχουν αντιγραφει απο την ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ. Ειχα σκοπο να μπω και στην αντίστοιχη της ΟΕΛΜΕΚ, αλλα ο γιατρός μου απαγορευει τις εντονες συζητησεις.



Απο τα παραπανω φαινεται ποιος τελικά μας κυβερνα. Δυστυχως σε αυτόν το τοπο, μολις ο αριθμος εργαζομενων ενος συγκεκριμενου επαγγελματος ξεπερασει ενα critical mass, τοτε αυτοματα δικαιούται να διεκδικά ότι θέλει, και το χειρότερο είναι ότι τα δικαιώματα του προβάλλονται ως εύλογα και δικαικολογημενα.





Okyalos et al. In Press
Eιναι γνωστό οτι οι δασκαλινες κανουν όλες σεξ τον Μαιο, ωστε η γεννα να συμπεσει τον Φεβρουαριο, και σε συνδυασμο με τους 4 μηνες αδειας να ξαναπανε δουλειά τον Σεμπτέμβριο. Και μεσα σε όλα αυτά, εχουν το θρασος και θα κλείσουν τα σχολεία 3 μερες πιο γρηγορα για να πανε σε εκπαίδευση, ουτω ώστε να μεινουν αθικτες οι 2 εβδομάδες άδειας που παίρνουν τα χριστούγεννα.

Και όπως ειπε και ο Μιχαλης Παπαευαγόρου

"Ζουμε σε ενα κράτος Μικι Μαους"


Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΝΟΙ στην Κυπρο και ανταγωνισμός υπηρεσιων

Με αφορμη τις διάφορες αποψεις που ακούγονται για τους ξενους (και εδω επιβάλλεται να υπενθυμίσω την αποψη του επιθεωρητη Καλαχαν για τις αποψεις
"Η αποψη είναι σαν την κωλοτρυπίδα-Ολοι εχουν απο μια και παντα νομίζουν οτι βρωμάει του άλλου") ακουσα διαφορα, σοβαρα και μη, ειδα διαφορες αντιδρασεις, σοβαρες και μη, και αισθάνθηκα αμήχανα, σοβαρα.
Ομως οι ξενοι βοηθουν και στην ανταγωνιστικότητα. Το παρακατω περιστατικό που παραθετω το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.
Ενα παιδί μιας γνωστής μου πηγε για fast food σε ενα μαγαζί, το οποιο για να μην μας αρχισουν στις μηνυσεις, να το πούμε ΜακΝτρόμπας . Το παιδακι ας το πούμε Τακούλη .
Που λετε, οπως τα παιδακια χλαπακιαζαν τα χαμπουγκερ, 55χρονος Κυπριος, της κατηγορίας επαταξαμεν-τον-μες-την θάλασσαν-αλλα-η-θαλασσα-επεταξεν-μας-τον-πίσω πλησιασε τα παιδιά και τους είπε οτι ειχε Κινεζούα, 10 λίρες ο ένας.
Τα παιδιά, ουτε που καταλαβαν τι σημανει Κινεζούα. Παει που λετε ο Τακούλης σπίτι και λεει στην μαμα οτι καποιος του προτεινε Κινεζουα προς 10 λιρες. Η μανα φρίκαρε, παει στο ΜακΝτρομπας , τους εφιστα την προσοχη και την διαβεβαιουν οτι  ο συγκεκριμενος δεν θα ξαναμπει στο καταστημα.
Την επομενη μερα, παει ξανα ο Τακουλης με τους φιλους του για φαγητό, και ο τυπος περιμενε στην στροφη. Φαινεται είχε αναδουλειες γιατι έπεσε στις 5 λίρες. Ξανα παει οΤακούλης στην μανα του, αυτη τα πηρε στο κρανιο και παει στην Αστυνομία.
Καταγγέλει την υποθεση στον αστυνομικό, αλλα ο βλάκας δεν καταφερε να συγκρατησει τα γελια του. Τοτε η Μανα Τακούλης ζηταει να δει τον Υπευθυνο(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΣΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.)Με τα πολλά, τα καταφερνει να τον δει. Του λεει την κουβεντα, αλλά ο τυπος καμια αντίδραση. Επαναλαμβάνει την κουβέντα, τραγικοποιόντας την περισσοτερο αλλα ο τυπος καμία αντίδραση. Στην τρίτη επαναληψη, κατι γίνεται. Ο αστυνομος (Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ), φανερα εκνευρισμενος σηκωνεται πανω και λέει:
ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΝ ΜΟΥΧΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ . ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΜΕΣ ΤΑ ΚΑΜΠΑΡΕ?

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

"Εχω ενα καφενέ, στου λιμανιού την άκρη..."


Σας περιπαίζουμε για 50 χρόνια. Θελουμε- και μπορούμε- για άλλα τόσα



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΠΑΦΟΥ

  
Οι Αδελφοι Παφιοι για μια ακόμη φορά επαληθευσαν το γνωμικó" Eίμαστε ρεαληστες - Ζηταμε το αδυνατο".
 Σε συνέχεια της πρωτοτυπιας που πρωτοι εφαρμοσαν οι υπαλληλοι της Eurocypria, οι οποιοι εκαναν απεργία σε μια εταιρεία που ήδη ειχε κλείσει, η συμπαθης συνωμοταξία των Παφιων εστιατόρων εκαναν απεργία στους ...εαυτούς τους θελοντας να παραπονεθούν για την μείωση της εργασίας τους.

Οι Παφιοι που διαμαρτυρονται είναι οι ίδιοι που συναινουν στο να κοπουν 20,000 δεντρα για να κατασκευστεί ο νεος δρομος για το αεροδρόμιο.
Το καλύτερο ομως ειναι τα αίτηματα τους. Σας παρακαλώ όπως απομακρύνετε τα παιδιά απο τον υπολογιστή καθως και άτομα που λαμβάνουν ψυχοφάρμακα (prozac, zoloft, xanax ) γιατί πιθανον να απορυθμιστουν και να εκδηλώσουν μανία καταδίωξης και διπολικές διαταραχές.

Ζητούν (ετοιμαστείτε) οπως καταργηθεί (νατο, έρχεται) το all inclusive(εγω σας προειδοποίησα παντως)!!!Επισης ζητουν και την κατοχυρωση του επαγγελματος τους,  το οποίο φανταζόμαι οτι δεν ξερουν καν τι σημαίνει και απλως το είδαν καπου γραμμενο και τους άρεσε.

Αδελφοι Παφιοι, κατοχυρωση του επαγγελματος παει να πει οτι το επαγγελμα σας θα ρυθμιζεται απο μια Αρχη και θα απαιτούνται και προσόντα, οπως π.χ. πτυχιο μαγειρικής, τραπεζοκόμου κ.λ.π Ετσι δεν θα μπορείτε καν να προσλαμβάνετε τους Πακιστανους αδήλωτους σαν γκαρσόνια και τους κινεζους φοιτητές σαν μάγειρες.

Οσο αφορα την καταργηση του all inclusive, εισηγουμαι οπως απαγορευτει η είσοδος στην Κυπρο τουριστών με διατροφικους περιορισμούς οπως διαβητικοί, παθησεις του γαστρεντερικού, ανορεκτικών, ατόμων με χαμηλο δείκτη μαζας σώματος, χορτοφάγων και υπερχοληστερολαιμικων .

Ενδιαμεσα, εισηγούμαι οπως συνεχίσετε την απεργία σας, για τα επόμενα 22 χρόνια, μεχρι να συμμορφωθουν οι κωλοτουρίστες και να έρχονται να σας ακουμπούν 50 ευρω το άτομοα για βραστες μπυρες, χαλασμενα ψάρια, πατατες τηγανησμενες σε λάδι που ουτε αυτοκινητο δεν θα κινούσε και σέρβις Πακιστανού ανειδίκευτου εργάτη.

Αναγνώστες