Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

O κόσμος μέσα απο τα μάτια ενός παιδιού

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ


"Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω:

  1. Παικτης του Αποέλ, να βαστώ λίρες και να την φκάλλω στο λε καφε ούλλη μέρα.
  2. Προεδρος, να εχω την Μερσενταρα μου την μαυρούα. Παντως ο παπας μου λαει μου οτι εν πιο ακριβή που το σπιτι μας. Γινεται, οξά περιπαίζει με?Α, ήταν να έχω τζιαι το αεροπλανούι του. Ο παπας μου είπε μου ότι η πεζίνα που θέλει το αεροπλανούι του Προέδρου να πάει τζιαμέ που εν να πάμε φέτος με το πλοίο του Λούη, πάλε εν πιο πολλά που την αξία του σπιθκιού μας. Μα ήντα παλιοσπιτο έχουμε !!!
  3. Γαμπρός του προέδρου. Ο παπας μου είπε μου ότι πασιν μαζί τζιαί με τη μερσεντάρα τζιαί με το αεροπλανούι, τζιαί ότι "καλά την έσιη και τζιήνος".
  4. Σιακόλας. Εν ηξερω πιος εν τούτος αλλα ο παπας μου συνέχεια λαλεί "ΜΑ ΤΖΙΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΝ ΤΟΥ ΣΙΑΚΟΛΑ?"
  5. Λαζαρίδης. Ούτε τούτον ξέρω τόν αλλά ο παπάς μου σύνέχεια λαλεί "ΜΑ ΤΖΙΑΙ ΔΑΜΕ ΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ?"Εν πιο καλός πρόεδρος που τον άλλον γιατί εσιη πιο πολλά αεροπλάνα τούτος ο πρόεδρος.
  6. Μανατζερ της Τζούλιας. Τουτη εν μια που αρέσκει του παπα μου. Εσιη και ενα σιντι αλλά εν μου τό διά.
  7. Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ. Τούτος εν ένας κύριος που θωρώ τον στην τηλεόραση, εν νάκκον θυμωθκιάρης, αλλά ο παπάς μου είπε μου ότι αμα θέλει τούτος πουκουπίζει τον προέδρο. Για να τον καλάρει ο πρόεδρος, εν του χαλά χατίρι. Που εννά γίνω εγω Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, εννα λαλώ του προέδρου να μου δια το αεροπλανούι του για να παίρνω γυρους την Ελίνα, περκιμον αγαπήσει με.
  8. Ανεμόμυλος. Ο παπάς μου είπε μου ότι αμα είσαι ανεμόμυλος, δηλαδη την μια φορά είσαι με το ΑΚΕΛ, την αλλη με το ΔΗΣΥ, μετα με το ΔΗΚΟ τζιαί με την ΕΔΕΚ, έκαμες την λαχείο.
  9. Οδοντογιατρός. Εσιη ενα καλό κυριούλη που μιλά ακαταλαβίστικα τζιαι ο φτωχος για να σάσει τα δόντια του εφααν του παστες τες 17,000 ευρω. Με 17,000 ευρώ εγοραζα PSP για ούλους τους μου τους φίλους τζιαι πίπιλους για δκιο χρόνια.
  10. Α, τζιαι καρτερω τον υπουργο τζιαι τον εισαγγελέα να μας πουν τι γίνεται με τα καζίνα. Παντως έτσι τζιαί γίνεται, εννα ανοίξω τρία. Εχω τζιαι ενα φίλο, τον Γιαννή που εν νάκκον βόρτος τζιαι εννα τον βάλω πας στην πόρτα σεκιούριτι.
  11. Φανιέρος. Τούτος εν ενας καλός κύριος σκαλιώτης, εν νακκον χωρκατης τζιαι εν μιλά οπως τον κύριο με τα δόντια. Αλλα λαλεί ότι ηταν φτωχός και δούλεψε τζιαι έγινε πλουσιος. Ειπε οτι εννα πάει για βουλευτής. Παντως ο παπάς μου είπε οτι εννα τον ψηφίζει γιατί εν τούτος που κυβερνά την Κύπρο. Εσυγχηστηκα. Τελικά ποιος κυβερνά δαμέσα?
  12. Αρχιεπίσκοπος. Τουτος εν ενας κυριος, που την Παφο. Πρεπει ναν φτωχος γιατι παντα φορει τα ιδια ρούχα. Ο παπάς μου καθε λίο συναφέρνει τον . "Μονον εμεναν ξερει ο Φόρος?Αλλα κώλώνει να πάει στον Αρχιεπίσκοπο γιατι πάντα λαεί τους ΟΧΙ".Εγω ηξερα μονο τον Μεταξά που λαλούσε ΟΧΙ. ΄Α και τον αλλο τον θυμωθκιάρη που είπε και εκείνος ΟΧΙ τζιαι εκλαιε στην τηλεόραση.Παντως εμενα μονο η Ελίνα μου λαεί ΟΧΙ οταν παω να της πιάω το σιερούι της. Εντωμεταξυ, ο παπας μου είπε μου οτι ο αρχιεπίσκοπος εν που κυβερνα δαμεσα. Εσυγχηστηκα. Τελικά ποιος κυβερνά δαμέσα?Τουτος, ο Φανιέρος όξα ο άλλος με το αεροπλανούι?
     
CREDIT TO AMAZONA για την επισημανση του αρχιεπισκόπου






.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ειμαστε Μπουρδέλο Τελικα ...


Τελικά είμαστε ενα μεγάλο μπουρδέλο. Χθες, σε μια και μονο μέρα:
  1. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ζητησε απο το ΝΑ.ΤΟ να διαλυθεί .
  2. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ζητησε απο το ΝΑ.ΤΟ να διαλυθεί  .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΤΕ HANGOVER ΑΠΟ ΧΘΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  3. Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι καποιος (έτσι απλά) τον πίεσε  να δωσει την αποζημίωση σε ενα απολυμενο υπάλληλο της Eurocypria.Τοσο πειστικός ηταν, που δεν τόλμησε καν να πει ποιοι τον πίεσαν. Αυτό μου θύμισε τον γιο μου, που πριν 6 μήνες μου έσπασε την φωτογραφική. Οταν τον ρώτησα τι έγινε ξεκινησε "παπακη, καποιος ....κ.λ.π. ..και αυτός ο κάποιος κ.λπ. ...και ο κάποιος εσπασε την φωτογραφική".  Αλλά η διαφορά με τον υπουργό είναι οτι ο γιος μου ακόμα κατουρά πάνω του. κ Σταυράκη μου, μπορεί την μερα που σου τηλεφωνησε ο Δημητρης και σου είπε "Χαρίλαε, εαν βαρεθηκες την τραπεζα, ελα ποδά να σου πω " να μην σου είπε τι ακριβώς θα κάνεις, αλλά μεγαλο παλικάρι είσαι και θα επρεπε να ξερεις οτι ενας υπουργός εχει πιο πολλες ευθυνες π.χ  απο τον ντελιβερά του Goody´s. Για αυτό εχεις και πιο πολλά ωφελήματα απο τον ντελιβερά, έτσι?
  4. Ολοκληρη βουλη ασχοληθηκε με τα καμωματα του Παπασάββα μαζί με τον Μάτσα.
  5. Σχεδον ολοκληρη βουλη ασχολήθηκε με καμωματα του Παπασάββα μαζί με τον Μάτσα. Τρεις βουλευτές για κάποιο παραξενο λόγο αποχώρησαν απο την αίθουσα.
  6. Διάβασα το πορισμα για τα εμφυτεύματα. Σκέτο νεωτερο σουρρεαλιστικό λογοτεχνικό δοκίμιο, με φανταστικό πόρισμα, ευφάνταστη πλοκή και άφαντα τεκμηρια.
  7. Ο Φανιέρος θα πάει για βουλευτής. Ισως αυτη να είναι  η πλεον σοβαρη κουβέντα της μέρας.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ανακοινωσις Χριστιανικών Σωματείων Λευκωσίας

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας μας και οι εν τω Θεώ αδελφοί:

 Ευθύμης ο Σουγιάς, Μπάμπης ο Πεταλούδας, Βλαδίμηρος άλλως Κατσαβιδάκιας, Ιγκορ αλλως Παλέρμο, Ιβάν ο Μολότωφ, Πέτρος ο κοντός,  Λουκάς άλλως Νονός, Οράτιος άλλως Κορλεόνε , Θεόφιλος άλλως Νυχτερίδας,




ΟΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ   ΡΕΕΕΕ- ΛΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ
 ο Γιάννης ο ταμίας και ο  Λουκάς ο τρελάκιας εκφράζουν την πλήρη αγανακτηση τους που δεν επιτράπηκε να εκκλησιαστούν την Κυριακη στην εκκλησία των κεντρικών φυλακών.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλωση του είπε οτι μόλις χτίσει τον ναό, ολοι οι παραπανω θα εχουν ενα χρόνο ρεζερβέ σκάμνο πρωτη σειρά, αντίδωρο limited edition και κουμανταρία ωριμασμενη στα πιθαρια του Ματσάκη

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Α ρε Κυριάκο...





Εαν ο Κυριάκος Μάτσης ήξερε για τις κλίμακες Α 14, 15, 16, τις διπλές συντάξεις και για την ιατρική περίθαλψη που δικαιούνται όλοι οσοι πήγαν σήμερα στο μνημόσυνο του, θα έμενε να τον σκοτώσουν οι Άγγλοι?

Υ.Γ Για όσους δεν θυμούνται, ο Κυριακος Μάτσης είναι ενας απο τους Μεγάλους Κύπριους. Η στάση ζωής του περικλείεται στην απαντηση που έδωσε στον άγγλο Κυβερνήτη Χαρτιγκ οταν αυτός του πρόσφερε 500,000 λίρες για να καταδώσει το Γεώργιο Γρίβα Διγενή :


"Εξοχότατε, ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής."

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η ταινία που θα σπάσει τα ταμεία


Κατα νόμο Υπευθυνος:  Κανένας.
Είδος :Μαύρη Κωμωδία, Ιατρικό Ντοκυμαντέρ.
Εμφανίζονται :   Εισαγγελέας Τερηδόνας.
Κόστος: 17,000 Ευρώ
Υποψήφια για: 5 Χρυσούς Ελέφαντες, 4 Χρυσούς Ιπποπόταμους και Νομπελ ξενογλωσσης Παχυδερμίας .
Κέρδισε το  AstousnafakounKoumpare  της FaameKaiSpasame Royal Academy of Arts.

Απο την ερχόμενη Δευτέρα σε όλες τις Λαικές Οργανώσεις της περιοχής σας .Μην την χάσετε!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κλάνει ο Πεθαμένος?

Εβλεπα σήμερα τους πρωην υπαλλήλους της Eurocypria και πραγματικά ημουνα πολύ προβληματισμένος απο την σταση τους.
Καταρχάς, πρωτη φορά είδα ομάδα εργαζομενων να κανει τόσο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Απο την άλλη όμως, αγαπητοι συμπολιτες, φιλοι και συγγενεις της Eurocypria,πως να το πω ευγενικά, χμμ.., εμμ... είστε απολυμένοι, fired, toasted, history,τον πούλλο, αντε γειά.ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ?Αφου δεν υπάρχει εταιρεία πλέον. Την απεργία την κανει για να διεκδικησεις κατι απο μια εταιρεία ή ενα οργανισμό  που υφισταται. Αυτά έπρεπε να τα κανατε οταν καταλάβατε οτι είχατε πάρει τον κατήφορο και την μπογιά επρεπε πρωτα να την πετάξετε στο Δ.Σ. και στο κάθε κομματόσκυλο που βολευτηκε εκεί. Εντωμεταξύ, ο Συρος Προεδρος οταν τους ακουσε νομισε οτι ητανε happening και χαμογελούσε. Φυσικά, μπορεί να χαμογελούσε σκεπτόμενος τι θα τους έκανε εαν αυτά συμβαίναν στη Συρία.

Επίσης, ακουσα πολλά ζευγάρια εργαζομενων στην Eurocypria να εκφράζουν την αγωνία τους καθως και οι δυο εμειναν ανεργοι.

Αρα, επιβεβαιώνεται οτι είναι μαλακία μη πολιτικά ορθό, να παντρευεσαι καποιο απο την δουλειά.
    1. Οταν κλείσει η δουλειά, μενουν και οι δύο στον δρόμο.
    2. Οταν δουλευεις με τον/την συζυγο αυτόματα αποκλείεσαι απο το 33% των εργαζομένων που βάση επισημων μελετών το στέλλουν το γράμμα, το γυαλίζουν το πομολο, στο γραφείο.
    3. Θα πηγαίνετε μαζί δουλεια, με το ιδιο αμάξι, και ο συνδυασμός τροχαίας κίνησης και μουρμούρας κανει την χολέρα και το ΑΙDS να φαντάζουν σαν απλή γρίππη.
Μια άλλη συμβουλή εχει να κάνει με το μαρκετιγκ των απεργών και την προσπάθεια τους να ακουμπήσουν τις βαθυτερες μας χορδές . Ενω αυτό με τα ζευγάρια ητανε καλό, παρόλο που μου θυμισε λίγο τη διαφημιση γνωστού εμφιαλωμένου νερού (Εμενα ο μπαμπάς μου δουλευει........, η μαμα μου δουλευει.........) η φάση με το αλυσόδεσιμο στις κολώνες του Υπουργείου ητανε ατυχέστατη. Καταρχας εβάλαν ενα χιλιμίτζουρα137 κιλά και δεν τους έφτασε η αλυσίδα. Πως λες απο την μια οτι θα πεινασουμε, ενω εκείνος και 6 μηνες να μεινει νηστικός, έχει πράμα να κάψει?
Προταση του μπλογκ για αλυσόδεση η οποία θα εξυπηρετησει τους στρατηγικούς σκοπούς σας
Απο την άλλη επρεπε να βαλουν κοπέλα και να την δεσουν απο τις χειροπεδες ωστε το δεσιμο να παραπεμπει λιγο σε kinky κατασταση, ωστε να ταυτιστεί ακομα περισσότερο το κοινό μαζί της.


Το χειρότερο όμως ητανε το μειδίαμα που έσκασε ο πρόεδρος (τον οποίο ας πούμε ότι πως να το πω, ντρέπομαι,εχμ,ναι ρε γαμωτο ψηφισα) .κ. Πρόεδρε, ειλικρινά  θελω πίσω όχι την ψηφο αλλά την ελπίδα  που μου πούλησες και δυστυχώς δεν μπορω να κανω και chargeback, οπως κανω στο  ebay. Μια συμβουλή  όμως:
 Η  αλαζονία σκοτώνει τη σοφία.

Θεε μου, τι μπλε ξοδευεις για να μην μας βλέπεις...


Eurocypria, ΕΦ, email ΑΚΕΛ...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Στην Μυτιλήνη ξερουν μονο απο λάδι, λεσβίες και προσκυνήματα?






Εν αναμονη της νέας κωμωδίας που αναμενεται να κυκλοφορησει απο την Christofiamount Productions και θα ονομάζεται "Ανομοιμοποιητοι Κουστωδοί- Το πόρισμα που άργησε μια μέρα" ή "Δείπνο Ηλιθίων" και θα περιγράφει τις ιστορίες μιας παρέας στην Λευκωσία και πως μια κακή εφημερίδα πηγε να τους χαλάσει το γλυκό, αλλα τελικά η εφημερίδα απο ότι φαίνεται θα πάρει τον πούλλο, θα ηθελα να αναπολήσω την Μυτιλήνη το τεταρτο σταθμό στην περιπλάνηση μας στο Αιγαίο.

Στα πλαίσια του Ιστιοπλοικού Αγωνα Ρεγκάτα Αιγαίου, αφου πηγαμε Θασο, Σαμοθράκη και Λημνο, ο επόμενος σταθμός ηταν η Μυτιλήνη.


Μυτιλήνη, ενα παρεξηγημενο νησί. Φανταζομαι οτι όλοι θα εχετε ακουσει ακουσει εκεινη τη διαφημιση στο ΛΟΓΟ, οπου ενας τυπος με εκνευριστικά απαλή φωνή, διαφημίζει προσκυνηματικά ταξίδια, στα οποία συμμετέχουν ολες οι ηλικιώμενες, ετσι για να συγχωρήσει ο Θεός τις αμαρτίες τους, και για το ότι αναγκάζουν την Φιλιππινέζα να καθαρίσει καθε Κυριακή τα κάγκελα και το παγκέτο του δρόμου. Συνηθως προκειται για τις γυναικες των μαφιόζων, (των εκκλησιαστικων επιτρόπων εννοώ αλλά δεν βρίσκω το delete), καθονται παντα στην πρωτη σειρά σκαμνων και αγαπημενη τους ασχολία ειναι να " ΣΣΣΣςςςς" σε όποιο κακομοιρο παιδακι τολμησει να μιλήσει. Ετσι εξηγείται γιατι όλοι οι εφηβοι αντι να πηγαίνουν εκκλησία πανε στο γήπεδο να δερτουν με τους αστυνομικούς.


Αυτές λοιπον οι κυρίες κατακλύζουν την Μυτιλήνη, ταχα για προσκυνημα, αλλα κατα βαθος πανε για να αγοράσουν αφορολογητες εγκυκλοπαίδιες και ουισκυ για να παίρνουν δωρο στην γιορτη του Αποστόλου Ανδρέα, γιατί ακόμα νομίζουν οτι υπάρχουν αφορολόγητα. Περιττον να αναφερω οτι ενα 50% απο αυτές ακόμα ψηφίζει Μακάριο.

Επίσης, ενα άλλο στερεοτυπο είναι ότι ειναι το νησί του σαπφικού έρωτα. Στην Ερεσσο, οπου κατα την παραδοση διδασκε η Σαπφώ, ειναι όντως ενας προορισμός σχεδον αποκλειστικά για Λεσβίες. Εχοντας ξαναπάει, πραγματικά δεν διαφέρει σε τίποτα π.χ απο την Σαντορίνη οπου είναι σχεδον ετεροφυλα ζευγάρια ή τον Πρωταρά οπου είναι τα Homo Erectus κυπριακά ζευγάρια, με τα χαριτωμένα διπλοσάγονα άξεστα κυπριωτακια τους . Η αγάπη απλώς εκφράζεται διαφορετικά, χωρίς υστερίες και ούτε κραυγαλέα. Περιγραφες οτι εκει ολες οι γυναικες ειναι τοσο ανδροπρεπης ώστε τα βράδια παιζουν μπάλα στη παραλία ανηκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Επίσης, εχω ακούσει για γυναικες με Harley που κανουν τσάρκα και πουλούν τσαμπουκά. Και αυτό ειναι μ*****ια.



Το τριτο ειναι αυτό με το καλό λάδι, το οποίο είναι αλήθεια. Υπάρχουν όμως και άλλες αλήθειες.



Ξεκινώντας απο Λημνο, ο ανεμος δεν μας εκανε το χατηρι. Αφού βασανιστήκαμε μεχρι να καβατζάρουμε το νοτιο ακρωτήρι, πεσαμε σε μια απνοια και μια λανθασμενη εκτιμηση μας εφερε ανοικτα της Λημνου. Τοτε, παρατηρουσαμε τα σκαφη που κρατηθηκαν κοντα στη Λημνο να φευγουν σιγα σιγα, ενω εμείς ειμαστε σταματημενοι.




Ακολούθως το παλέψαμε όσο μπορουσαμε. Καθώς επεσε το βραδακι, μια απιστευτη φεγγαράδα η οποία ητανε ακριβώς μπροστά μας μας κράτησε παρέα και τα ξημερωματα τερματίσαμε στον Μόλυβο Μυτιλήνης.




Δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω για το Μολυβο. Ενας ελληνικός οδηγός, απο τους παλιους του ΕΟΤ, οι οποιοι ειναι πιο πληκτικοί και απο τον Χρυσό Οδηγό, καθως γραφτηκαν απο ενα βαριεστημενο δημόσιο υπαλληλο πριν κανει χαρακίρι λόγω προχωρημενης και αποφρακτικής βαρεμάρας, λεει μια αληθεια"Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψει κανείς τον Μολυβο". Τωρα καποιος κακοπροαίρετος μπορεί να πει ότι αυτά τα εγραψε επειδη όντως βαριόταν ή μηπως έτσι είναι πραγματικά?





Εχω πει στη γυναίκα μου ότι οταν πεθανω, θελω να με αποτεφρωσει και να με σκορπίσει στο Μόλυβο. Φαντάζομαι ομως οτι τωρα που το της το είπα μάλλον θα με πετάξει στο ξεροπήγαδο και με την οικονομία που θα κάνει θα αγοράσει μια τσάντα burberry, για να μοστράρει στα μνημόσυνα.









Την επόμενη μέρα κινησαμε για μια απο τις πλέον πνευματικές και ιδιαίτερες γωνιές του Αιγαίου. Πηγαμε στη Σκαλα Συκαμινιάς οπου ο Στρατης Μυριβήλης έγραψε μερικά απο τα αριστουργηματα του, όπως την "Παναγιά Η Γοργόνα " και την "Δασκάλα με τα Χρυσά Μαλλιά ".Φυσικά σε εκείνη την ηλικία εγω ενδιαφερόμουν περισσότερα για την "Συμμαθητρια με τα Χρυσά Μαλλιά", αλλά παρόλα αυτά η ακτινοβολία αυτής της γωνιάς είναι τεράστια.

Το βραδυ εγινε η απονομή .Παρόλο που το παλέψαμε, δεν κερδίσαμε καποιο κύπελο, παρόλο που είμαστε κοντά. Προσωπικά εμενα παντα θα με συντροφευει ο Παράδεισος της Θάσου, τα ξωτικά της Σαμοθράκης, οι Αμαζόνες της Λημνου, η Αυρα του Μολύβου και το Πνευμα της Παναγιάς της Γοργόνας.

Αναγνώστες