Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ


Τελικά όλη αυτή η διαφήμιση για την ανακύκλωση και τα σκουπίδια, μας βγήκε σε καλό. Ποιος να το φανταζόταν ότι τα τενεκεδάκια που μιλούσαν στη διαφήμιση θα συνετειναν (με το τρόπο τους ) στη διάσωση του μωρού.
Και επεξηγώ: Η καθαρίστρια σιγοτραγουδούσε αυτό τον σκοπό οταν μπήκε στο δωμάτιο και απο ένστικτό κοίταξε τα σκουπίδια.Και βρήκε το μωρό, το οποίο μάλλον δεν το αφησαν οι γιατροί. Πιθανόν ο μπόμπιρας να είχε δηλώσει με το καλήμερα, εθελοντης στην ανακυκλωση και βοηθούσε στο διαχωρισμό των σκουπιδιών.
Περαν της πλάκας, ολοι οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη και μια τεράστια υποστήριξη στην καθαρίστρια. Μπορεί εσύ, φανταστικέ μου αναγνώστη να πηγες για σπουδές Αθήνα, Αγγλία, Αμερική, να είσαι απόφοιτος του English School, ο οποίος τώρα κατεβάζει καντήλια για αυτά που συμβαίνουν και υπογράφει petitions, αλλά μερικοί απο εμάς δεν ήταν τόσο τυχεροί.
Φανταστείτε τώρα δηλαδή την καθαρίστρια.Μπορεί να την λένε κυρία Αννού, κυρία Μαρία και πιστευω ότι θα κανει και καφέ μερακλίδικο. Κατα πάσα πιθανότητα θα ανήκει στην ΠΕΟ και η εγνοια της είναι να παντρεψει τα κοπελλούδκια της, όπως κάθε Κυπρία μάνα.
Αυτή λοιπόν η Κυρία, είχε τα άντερα( για να μην πω άλλη λέξη) να σηκώσει μπόι και να διακινδυνευσει τα κεκτημένα της, γιατι στο Καθαρίστρια Vs Νοσοκομείο Λεμεσού, λογικά καποιος θα στοιχιμάτιζε υπερ του 2.
Αλλά αυτή δεν τράβησε πίσω γιατί καταλαβε ότι η αξία μιας ζωής, ακόμα και της συγκεκριμένης, είναι ανεκτίμητη.Κρίμα που κανένας δεν την προστατευσε. Εαν αντέξει μεχρι το τέλος,θα είναι ηρωίδα. Γιατί αύριο μπορεί να μην κάνει καλά την δουλειά της και να την στείλουν μετάθεση στον Πύργο ή στο Παραλίμνι να καθαρίζει το χωρο οπου ζει το προστατευόμενο νερόφιδο. (Για το οποίο μας τρέχουνε οι Ευρωπαίοι, αλλά αυτό μία άλλη φορά).

Ενα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε τεχνηέντως απο μερικά μέσα για να απαμβλύνει λίγο το αισθημα της κοινής γνώμης, αφορούσε το μεγεθος της οικογενειας και συγκεκριμένα το γεγονός οτι ο μπόμπιρας ητανε το 4ο ή 5ο παιδί της οικογένειας.WTF? Δηλαδη επειδή το αντρόγυνο είχε εμπεδώσει την τεχνική της αναπαραγωγής, είτε δηλαδή επειδή τους αρέσει η διαδικασία, αυτό μειώνει σε οποιοδήποτε βαθμό τις ευθυνες ή το μέγεθος της αμέλειας?Δεν θυμαμαι να άκουσα καποιο δολοφόνο να εγκαλείται το γεγονός ότι π.χ. ο μακαρίτης είχε ακόμα 10 αδέλφια, αρα μικρό το κακό.

Οπωσδήποτε δεν θα μπορούσα να αφησω χωρις σχολιασμό την αμεση απάντηση του Νοσοκομείου. Εαν μοναδικέ μου αναγνώστη τα πάρεις στο κρανίο με κάποια υπηρεσία κρατική και στείλεις επιστολή οπου τους απειλείς, π.χ. τους υπόσχεσαι λάκκο με ασβέστη, που είναι και στην μόδα τώρα, θα είσαι τυχερος εαν σου απαντήσουν εντός ενός μηνός. Η απαντηση θα ειναι του τυπου" Λαβαμε την επιστολή σας και το θεμα θα εξεταστεί το συντομότερο" .Πολυ πιθανο να προσθέσουν "Τα σχόλια σας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για βελτίωση της υπηρεσίας μας".
Στην προκειμένη περίπτωση, σε κατι ώρες, το νοσοκομείο Λεμεσού είχε έτοιμη απάντηση.Υποπτο?

Μηπως αυτή θα έπρεπε να είναι η γυναίκα της χρονιάς?
Αλλά και πάλι, μπορεί να είμαι λάθος.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αναπαντητη κλήση απο Παλαιστίνη

Διαβασα προχθές (το πότε ακριβώς λίγη σημασία έχει) ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση απαγόρευσε σε πλοία, αεροπλάνα και βαπόρια, να αναχωρησουν για την Παλαιστίνη. Μου ηρθε μια αναγούλα, δεν ξέρω εαν αυτό οφείλεται στο κείμενο που διάβασα ή σε εποχική γαστρεντιρίτιδα. Παραθέτω πιο κάτω το κείμενο και θα προσπαθήσω να το μεταφράσω :


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Λειτουργός του Υπουργείου Συγκοινωνιών ....υπογράμμισε πως η εν λόγω απόφαση λήφθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου (Πιο κάτω βλεπουμε το αρθρο 54(1) του νομικου δικαιου το οποίο λέει σαφεστατα οτι εαν το σπιτι ανηκει σε Παλαιστηνιο ΔΕΝ πειραζει να το κάνεις οικοπεδα.Εξαλλου ο καιρος εκεί είναι καλός και ανετα μπορουν να μεινουν σε αντισκηνο. Επισης είναι γνωστο ότι οι μπογιες και αρκετα άλα δομικά υλικά είναι καρκινογόνα.)
και με στόχο την προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων(Δηλαδη ο ωχαδερφισμός και το να κρύφουμε είναι επισημα ζωτικο μας συμφέρον) της Κυπριακής Δημοκρατίας ( ηθελα να το σχολιάσω αλλά ποιος να ξυπναει απο τις 6.30) και με το σκεπτικό ότι αφενός η Κύπρος στηρίζει πάγια τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού(Πως λέγεται το χέσε μεσα Πολυχρόνη στα αραβικά?Φαντάζομαι αυτό θα λενε τωρα οι Παλαιστινιοι με αυτη τη στηριξη) και αφετέρου ότι ουδέποτε η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από την Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια τέτοιας μορφής ( Δηλαδη δεν το εκανε αναρτηση στο twitter.To Φανταζομαι καπως έτσι www.twitter/pale.com Send money, drugs and cement you brother Cypriots(95 characters still remaining)Οπως εξήγησε, η Κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για επιχείρηση ακτιβιστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν την Κύπρο ως διαμετακομιστικό σταθμό και ως σημείο συνάντησης στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν υλικά και ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα (Οκ το έμαθε, εδω οι βουλευτες δεν εμαθαν για ενα κανονισμό που είχαν εγκρίνει οι ιδιοι για τα οδοιπορικά, άρα βελτιωθήκαμε Chypre 10 points)
Σε μία άλλη περιπτωση συνωνυμίας, μια άλλη Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα κατοχής και αναμένει (μάλλον με το κερί) διεθνή βοήθεια, την οποία σαφέστατα απλόχερα μας την προσφερουν σε θεωρητικό επιπεδο οσοι ξενοι πολιτικοί ερχονται εδω για διακοπές και μάλλον απο υποχρέωση βρίσκονται με τους δικούς μας (να μην φανε ενα ψάρι βρε αδελφέ?)
Πιο είναι το ηθικό διδαγμα απο αυτή την ιστορία?
Την αλλη φορα που θα δείτε ενα δυστύχημα, εαν δεν σας ζητηθεί explicitly (ακούγεται πιο ωραίο στα αγγλικά)μην βοηθήσετε τον οδηγό ακόμα και εαν το τιμόνι του έχει γίνει κολιέ.
Επίσης ακόμα και εαν δείτε καποιο να πεφτει, να κρατά την καρδία του και το πρόσωπο του να γίνεται σαν φόντο κόκκινο μην τον βοηθησετε εαν δεν πει "Μαλλον επαθα εμφραγμα με αντιστροφα Q waves.Μηπως μπορείτε να μου δώσετε τις πρωτες βοήθειες κατα AHA?"
Τι κοινό εχουν οι παραπανω περιπτωσεις με την Παλαιστίνη ? Μηπως το οτι αυτός που βρίσκεται σε loose-loose situation δεν είναι σε θέση να αντιδράσει και οφείλει αυτεπάγγελτα να βοηθήσει ο άλλος, ο οποίος μπορεί? Ειδικά στη δική μας περίπτωση αυτός που έχει νοιώσει στο πετσί του την ίδια συμπεριφορά.
Αλλα και πάλι ,μπορεί να έχω λάθος.

Αναγνώστες